Leerlingen haartooi Atheneum Calmeyn De Panne aan het werk in asielcentrum Koksijde

Op donderdag 7 maart gingen de leerlingen van de 3de graad haarzorg (5de en 7de jaar) van het Atheneum Calmeyn uit De Panne naar het asielcentrum van Koksijde om de haren te knippen en te verzorgen van de mannen, vrouwen en kinderen die er verblijven.

De oefening kadert in de lessen snit. “Zo willen we de leerlingen de kans geven om praktijkervaring op te doen en dit eens op een niet-alledaagse manier”, zegt leerkracht Petra Gadeyne.

“Dit initiatief past niet alleen binnen de leerplandoelen, maar het leert de leerlingen ook empatisch en menslievend te zijn. Het illustreert perfect de kernwaarden van het GO!: respect, gelijkwaardigheid, eerlijkheid, betrokkenheid, openheid en engagement”, voegt Petra er nog aan toe. Samen met een drietal collega’s begeleidt zij de studenten haarzorg.

Koerdistan

Haji uit Koerdistan, een leerling van het 5de jaar haarzorg, bracht de leerkrachten op het idee om eens een haarzorgles te organiseren in het plaatselijk asielcentrum van Koksijde waar hij vorig jaar zelf nog bewoner was.

Hij boekte in een korte tijd een indrukwekkende vooruitgang op taalkundig vlak en spreekt en begrijpt al zeer goed Nederlands. Met zijn bijzondere achtergrond heeft hij zijn leerkrachten en medeleerlingen geïnspireerd om een les te organiseren.

“Zijn verhaal laat zien dat onderwijs niet alleen gaat over kennis verwerven, maar ook over het tonen van begrip en doorzettingsvermogen”, besluit Petra. (José Tyteca)

The post Leerlingen haartooi Atheneum Calmeyn De Panne aan het werk in asielcentrum Koksijde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »

Mokza zet zijn kampioenen in de kijker

Mokza laat mensen van Koekelare van alle leeftijden actief deelnemen aan spel-, quiz-, kaart- en bowlingnamiddagen in zaal De Mokkernaere. De vereniging organiseert deze activiteiten op regelmatige basis en is de perfecte plek bij uitstek om nieuwe mensen te ontmoeten en om samen plezier te maken. Freddy Verheye uit Zande speelt daarbij al jarenlang een belangrijke rol en deelde de

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Knokke-Heist succesvol gestart: “Mooiste verhalen naar breed publiek brengen”

De officiële opening van de pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist woensdagavond was een groot succes. De rode loper lag uitgerold, klaar om de enthousiaste bezoekers te verwelkomen. Nog tot en met 25 augustus biedt Lumière aan zee een zorgvuldig gecureerd aanbod van familiefilms, arthouse, blockbusters en gerestaureerde klassiekers.
The post Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in

Lees meer »