‘Knoflook’ van Tinekesfeesten herrijst en krijgt zelfs een zusje ‘KnofJong’ bij: “Zo ook het jonge publiek aantrekken”

?unst ?aast ?nze ?eesten: ‘Knoflook’, het artistieke luik van de Tinekesfeesten is gered! Na een brute stop van enkele bestuursleden lag de organisatie van ‘Knoflook’ totaal op zijn gat. De Tinekeswerkgroep wil dit onderdeel van de Tinekesfeesten in leven houden. Ze spraken oud-bestuursleden aan om samen met twee nieuwe trekkers, Michelle Decoutere en Siel Vandorpe, ‘Knoflook’ te redden. Dit met succes want ‘Knoflook’ krijgt er zelfs een zusje bij: ‘KnofJong’. Zo wordt de volgende editie van ‘Knoflook’ tijdens de 60-jarige editie van de Tinekesfeesten alvast een topper.

Eigenlijk was het gedaan met ‘Knoflook’. Siel Vandorpe en Michelle Decoutere, beide leden van de Tinekeswerkgroep zijn de nieuwe trekkers van ‘Knoflook’. Ze willen dit mooie concept en traditie in ere verder zetten. ‘Knoflook’ geeft kunstenaars de kans om hun kunst te tonen aan Heule. De 60ste editie van de Tinekesfeesten zonder ‘Knoflook’ is voor hen geen optie. “We kunnen dit niet zomaar laten teloorgaan. Daarom nemen we de organisatie vanuit de Tinekeswerkgroep op ons. Ikzelf zal volgend jaar wellicht de Tinekeswerkgroep ruilen om mij volledig toe te spitsen op de verdere werking van ‘Knoflook’”, vertelt Michelle.

Uiteraard kunnen Siel en Michelle dit niet alleen. “We willen ons laten omringen met een nieuwe knoflookwerkgroep. Hierbij doen we een oproep aan geïnteresseerden om zich bij de knoflookwerkgroep te voegen. Dit jaar springen oud-bestuursleden in de bres. Het is een overgangsjaar. De voormalige bestuursleden gaan ons wegwijs maken doorheen het organiseren van de kunstroute. Het is de bedoeling dat zij ons leren hoe we de locaties moeten vastleggen, een route uitstippelen, contacteren we de kunstenaars…”

Zus ‘KnofJong’ doet haar intrede

“Voor alle duidelijkheid: er verandert niks aan de kwaliteit en het aanbod van ‘Knoflook’. Integendeel! ‘Knoflook’ krijgt er een zusje bij. Ze luistert naar de naam ‘KnofJong’”, duiden Siel Vandorpe en Michelle Decoutere.

‘KnofJong’ is het nieuwe initiatief binnen ‘Knoflook’. “Het is de bedoeling dat we op een locatie in de knoflookroute jonge kunstenaars in de kijker zetten. Jonge kunstenaars uit Heule en omstreken die nog niet bekend zijn met hun kunst. Ze krijgen de mogelijkheid om hun kunst te tonen aan Heule. We plaatsen er geen aantal op. We geven iedereen de kans”, zegt Michelle. “We doen een oproep aan jonge kunstenaar om deel te nemen. Men moet niet denken ‘is mijn kunst wel goed genoeg’. We willen hiermee ook het jonge publiek aantrekken om de kunstroute te bewandelen en kunst te ontdekken”, voegt Siel er nog aan toe.

“We effenen het pad voor de nieuwe generatie” – Nancy Geeroms

Nancy Geeroms, voormalig bestuurslid, legt verder uit: “’Knoflook’ was op sterven na bijna dood. Er is één en ander misgelopen in de knoflookwerking met het gekende gevolg. Er was geen klik meer, de drive was eruit. Dit kwam hard aan bij de Tinekeswerkgroep. Voorzitster Phaedra Hoste nam het initiatief. We hebben met Phaedra en oud-knoflookbestuurders Ronny Claeys, Marijke Rummens, Els Dresselaers, Sven Bossu, Marleen Marquant en Lieven Delombaerde samengezeten en beslist om een overbruggingsjaar in te lassen. We delen zo onze ervaring en expertise met Siel en Michelle zodat zij volgend jaar met een nieuwe werkgroep ‘Knoflook’ kunnen organiseren. Kortom: we effenen het pad voor de nieuwe generatie.”

Wie zich geroepen voelt om mee te werken in de knoflookwerkgroep en jongeren die hun kunst willen tonen, kunnen een mail sturen naar [email protected].

The post ‘Knoflook’ van Tinekesfeesten herrijst en krijgt zelfs een zusje ‘KnofJong’ bij: “Zo ook het jonge publiek aantrekken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten

Voor maar liefst zeven MMI-leraren en logistiek directeur Cornette betekende 30 juni het einde van een rijkgevulde onderwijscarrière. Ze hebben met zijn allen ongeveer 270 dienstjaren achter de kiezen.
The post MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Rusland claimt vernietiging Oekraïense gevechtsvliegtuigen

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »