Festival Wecandance wil extra duin tegen overstroming: “Het is logischer dan elke zomer bulldozers te laten aanrukken”

De organisatoren van festival Wecandance in Zeebrugge voeren samen met Natuurpunt gesprekken met het Vlaams Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) om op het strand van Zeebrugge een duin te creëren, zodat de festivalsite bij springtij niet meer overstroomt.

Vorige zomer moesten de organisatoren van Wecandance en Bomboclat in zeven haasten bulldozers laten aanrukken om een dam in zand op te werpen tegen het oprukkende water. Een deel van de installatie liep schade op bij springtij. Nu zijn er plannen om een duin te creëren, zodat de festivalsites droog blijven. Bart Roman van Wecandance noemt het bericht voorbarig, maar ontkent niet dat er ideeën uitgewisseld worden. Volgens burgemeester Dirk De fauw klopte de organisator van het strandfestival bij hem aan: “Ik heb hem moeten doorverwijzen naar het Vlaams Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK), omdat deze overheidsinstantie én niet de Stad Brugge verantwoordelijk is voor het strand.”

Tijdelijke dam

“Wecandance kwam met het voorstel van een duin op de proppen, toen bleek dat de tijdelijke dam, die vorige zomer aangelegd werd, veel langer standhield dan aanvankelijk gedacht”, aldus de Fauw. “Het is logischer dan elke zomer bulldozers te laten aanrukken en nadien het strand te effenen. De festivalorganisatoren zouden zelfs bereid zijn om de duin te beplanten en te onderhouden. Het zou dicht tegen de môle komen en dus niet storen.”

“De festivalorganisatoren zouden zelfs bereid zijn om de duin te beplanten en te onderhouden”

Deze zomer zal er opnieuw een tijdelijke dam gecreëerd worden, waardoor Zeebrugge na de festivals op het einde van de zomer een ploeterbad krijgt… Peter Van Camp, woordvoerder van MDK, stelt: “We kregen inderdaad van de vzw Natuurpunt de suggestie om nieuwe duinen te creëren op het strand van Zeebrugge. Om zo onder andere de tijdelijke installaties van muziekfestivals op het strand beter tegen het getij te beschermen. Weet dat MDK alleen instaat voor de veiligheid van de Vlaamse stranden, niet voor de rechtstreekse exploitatie, toeristisch en/of recreatief. Het strand van Zeebrugge is voor MDK zeer veilig. Toch willen we zeker dit voorstel om extra duinen in Zeebrugge te creëren, ondersteunen en hierover een gesprek aangaan. Extra duinen kunnen de veiligheid van het strand alleen verbeteren”, klinkt het.

The post Festival Wecandance wil extra duin tegen overstroming: “Het is logischer dan elke zomer bulldozers te laten aanrukken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Familienaam wijzigen in Elsene gratis vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is het in Elsene mogelijk om je familienaam gratis te veranderen aan een gemeenteloket. Dat kondigt burgemeester Christos Doulkeridis aan op de sociale media. Voorwaarden zijn wel dat je kan kiezen tussen ofwel één van de achternamen van je ouders, ofwel dat je die allebei draagt.

Lees meer »

Waren er niet 1 maar meerdere ‘Bendes van Nijvel’? 

We spreken steevast over ‘de Bende van Nijvel’, maar het is best mogelijk dat de feiten die we toeschrijven aan ‘de Bende’ uitgevoerd zijn door verschillende bendes. Het is een bedenking die vandaag ook door het federaal parket werd geopperd tegenover de nabestaanden, nu het onderzoek wordt stopgezet.

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »