Eens iets anders dan het cliché: communie-foto’s tussen militaire vliegtuigen in Melsbroek

Kinderen die dit jaar hun communie, lentefeest … vieren en gek zijn van defensie en/of vliegtuigen, kunnen dit jaar de foto’s voor hun kaartjes laten nemen tussen legervliegtuigen op de militaire luchthaven van Melsbroek.

 

Meer krantenkoppen in België

Skigebieden in Franse Alpen ontvangen geen skiërs meer wegens klimaatopwarming: wordt skiën weer rijkemensensport?

Deze week maakten twee skigebieden in de Franse Alpen bekend dat ze het komende winterseizoen geen skiërs meer ontvangen. De klimaatverandering zorgt ervoor dat ze geen sneeuwzekerheid kunnen bieden. Hoe kunnen traditionele ski-oorden, waar de economie zonder het wintertoerisme implodeert, het hoofd boven het (smelt)water houden? En welke alternatieven zijn er voor de skifanaten? “De sneeuwgrens stijgt sneller dan verwacht,

Lees meer »

“Geslagen en geschopt, ook toen hij op grond lag”: duo veroordeeld voor zware vechtpartij aan danscafé De Viking in Oostduinkerke

Een 32-jarige man uit Alveringem en een 20-jarige man uit Koksijde zijn veroordeeld voor een zware vechtpartij aan danscafé De Viking in Oostduinkerke. Een man, die zich naar verluidt gedroeg als een echte ‘ambetanterik’, kreeg er kopstoten en schoppen op het hoofd. De Alveringemnaar moet in een tweede zaak wegens weerspannigheid tegen zes politiemensen, hen elk 400 euro betalen.

Lees meer »

Winterpret in Brussel dit jaar deels in een zuiders sfeertje

Binnenkort keren de glühwein en de kerstbrioche terug naar het centrum van Brussel voor de 24ste editie van Winterpret. De jaarlijkse kerstmarkt vindt plaats van 29 november tot 5 januari. Het evenement krijgt dit jaar ook een zuiders tintje, want het Franse departement Var is dit jaar eregast.

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Kinrooi

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Kinrooi gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »

Diamanten huwelijksgeluk voor Liane en Roger uit Vichte

Liane Vandercruyssen (80), afkomstig uit Ingooigem en Roger Vercant (87), afkomstig uit Otegem vierden op 7 september hun 60ste huwelijksverjaardag, in aanwezigheid van een delegatie van het schepencollege.
The post Diamanten huwelijksgeluk voor Liane en Roger uit Vichte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mocktail voor de medewerkers van Aksent

Vijf teams van de verschillende afdelingen in het woonzorgcentrum Aksent prepareerden op dinsdagvoormiddag 10 september elk een zo origineel mogelijke cocktail en de beste daarvan wordt op donderdag 26 september – de Dag van de Medewerker in Aksent – als aperitief geserveerd aan alle medewerkers.
The post Mocktail voor de medewerkers van Aksent appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tiense leerlingen bejaardenzorg verblijven week lang in woonzorgcentrum in Hoegaarden: “Ervaren hoe zorgvragers leven”

12 leerlingen van de afdeling Thuis- en bejaardenzorg van de school Via Tienen verblijven een week lang bij de bewoners van woonzorgcentrum Villa Hugardis in Hoegaarden. Ze leven er op het ritme van de bewoners om te ervaren hoe zorgvragers leven, en het versterkt volgens de school ook de band tussen de generaties. "Het doel van deze samenwerking is inderdaad

Lees meer »

James Cooke neemt wraak op Xander De Rycke na vete uit het verleden: “Kontafdruk in mijn zetel en het huis rook vreemd”

Xander De Rycke noemde James Cooke in het verleden “een huisdier met een beperking” en een “homo-tyrannosaurus-rex”, maar nu vond James Cooke het tijd om de comedian terug te pakken. In de seizoensopener van ‘De slimste mens ter wereld’ liet Cooke kandidaat De Rycke perplex staan toen bleek dat hij achter zijn rug Xanders huis, vriendin én kind had bezocht.

Lees meer »

Emotionele Gwendolyn Rutten: “Het zijn twee moeilijke verkiezingen geweest dit jaar, er valt 1.000 kilo van mij af”

Gwendolyn Rutten (Iedereen Aarschot) mag er nog eens zes jaar bij doen als burgemeester van haar geliefde stad. “Het is niet gemakkelijk geweest”, zegt een dolblije Rutten voor onze camera over haar overwinning. “Ik heb zowat heel Vlaanderen over mij gekregen. Ik denk dat er zoveel mensen zaten te hopen dat we een pandoering zouden krijgen en we houden gewoon

Lees meer »