Concertgebouw Brugge zwaait deze zomer artistiek directeur Jeroen Vanacker uit

Deze zomer verlaat Jeroen Vanacker Concertgebouw Brugge. Hij werkte er 21 jaar, waarvan 16 jaar als artistiek directeur. In augustus start hij met een nieuwe uitdaging als ‘Hoofd Muziek, Strategie en Programmering’ in Bozar in Brussel.

Het team en bestuur van Concertgebouw Brugge kijken met trots terug op het boeiende parcours dat ze samen met Jeroen Vanacker hebben afgelegd en starten binnenkort met de zoektocht naar een nieuwe artistiek directeur om de ambitieuze plannen van de Vlaamse Kunstinstelling verder te realiseren.

Thematisch en conceptueel

Na Lieven Bertels (2001-2004) en Bart Demuyt (2004-2007) ging Jeroen Vanacker in 2008 aan de slag als artistiek directeur onder leiding van algemeen directeur Katrien Van Eeckhoutte. Als nieuwe artistieke leider koos hij meteen voor een meer hedendaagse focus en bouwde een sterke thematische en conceptuele werking uit, met festivals, een jaarlijks seizoensthema en veel contextactiviteiten.

“Terugblikken op 21 jaar Concertgebouw vervult me met grote trots en dankbaarheid. Creatieve programmering, warme ondersteuning van artiesten en het betrekken van een divers en ruim publiek waren de hoekstenen van een artistiek beleid dat mede tot de erkenning van het Concertgebouw als Vlaamse Kunstinstelling leidde. Het parcours dat ik samen met een schitterend team, vele partners en de grote steun van het bestuur kon afleggen, zal me bijblijven. Ik blijf dan ook voor altijd een grote supporter van het Concertgebouw, dat niet meer weg te denken is in het internationale landschap”, reageert Jeroen Vanacker.

The post Concertgebouw Brugge zwaait deze zomer artistiek directeur Jeroen Vanacker uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Post Title

Nog tot en met zondag 1 september kan je in vakantiehuis d’Heksescheure in de Oude Kortrijkstraat 50 in Beselare terecht in een zomerbar. “We hebben zonnige plaatsjes in onze ruime tuin, maar je kunt er ook genieten van de natuurlijke schaduw onder de knotwilgen”, vertelt eigenaar Steve Melsens.
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »