Annie Degrande uit Oostkamp is voorbeeld voor Vrouwendag

De dames van Vrouw en Maatschappij Oostkamp gingen met een mooie ruiker bloemen op zoek naar een dame die ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op vrijdag 8 maart symbool mag staan voor alle vrouwen in Oostkamp. Dat is Annie Degrande.

“Dit is het zesde jaar op rij dat Vrouw en Maatschappij Oostkamp dit doet. Elk jaar zoeken we een bijzondere vrouw uit die symbool staat voor alle vrouwen. We startten met Oostkamp en hebben ondertussen in al onze deelgemeentes al dames gevonden. Het was trouwens niet moeilijk zoeken, want er waren heel wat dames die in aanmerking kwamen. Jammer genoeg konden we er telkens maar eentje kiezen en dit is dit jaar Annie Degrande geworden”, vertelt voorzitster Marleen Clarisse.

Annie Degrande (67) is de moeder van twee dochters en grootmoeder van drie kleinkinderen. Annie is een warme persoon, die de meeste van haar vrije tijd invult met vrijwilligerswerk. Ze is een moederfiguur en een topvriendin voor velen. Goedlachs en hier en daar een toffe kwinkslag typeren haar fantastische persoonlijkheid. Ze is de voorzitter en drijvende kracht van het in september opgestarte ontmoetingshuis ‘De oude pastorie’ in Waardamme, een droom die voor haar werkelijkheid is geworden.

Ontmoetingshuis

“Ik heb een tijdlang meegewerkt in het ontmoetingshuis Tope in Waardamme. Ik heb altijd gezegd aan de gemeente dat als er ooit plannen waren voor een ontmoetingshuis in Waardamme, ik op de eerste rij stond om mee te helpen”, vertelt Annie.

Daarnaast werkt ze over de middag mee in de school van Waardamme. Ze is bestuurslid van Femma Waardamme, waar ze haar creatieve brein de vrije loop laat en ook zorgt voor de leuke ‘Annie-matie’. Ze werkt ook in de cafetaria van Amphora vzw in Wingene. Een topvrouw met veel inspiratie en een creatieve oplossing voor elk probleem. Daarnaast speelt ze toneel bij Ware Vreugd Waardamme en helpt ze bij de jongerenvoorstelling. Maar ze is ook heel creatief met potten bakken, schaaltjes maken en daarnaast kan ze ongelofelijk goed koken en bakken, ze is een perfecte gastvrouw.

“Ik ben wel wat overdonderd met dit bezoek, ik krijg het toch eventjes koud. Maar het is hartverwarmend dat mijn werk gewaardeerd wordt”, besluit een ontroerde Annie. (GST)

The post Annie Degrande uit Oostkamp is voorbeeld voor Vrouwendag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

“Supertalent, maar is hij in laatste week ook nog bij de besten?”: Remco Evenepoel in het hooggebergte, ingeschat door concurrenten

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Vandaag deel 3: wat zegt de concurrentie? “Hij heeft zijn plaats bij de beste klimmers van de wereld,

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »

Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen”

Vintage Heuvelland vzw groepeert twintig gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek. 17 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland. De vzw zet zich in om de lokale wijnbouw globaal te ondersteunen en organiseert zo het eerste weekend van juli de Open Wijngaardfeesten.
The post Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »