“Allebei in finale zou uniek zijn”: Balti Kortrijk Spurs met twee teams in halve finale beker

Dit weekend staan de halve finales van de beker van West-Vlaanderen op het programma. Bij de heren is het uitkijken naar Balti Kortrijk Spurs A (N2) en B (P1). Beide teams staan voor een haalbare kaart in de halve finales met respectievelijk Olva Brugge A (N2) en Volley Team Diksmuide (P1). We blikken vooruit met passeurs Michiel Vandecappellen en Jonas Devos.

Tegen Diksmuide verloor Balti Kortrijk Spurs B in competitieverband de heenwedstrijd met 3-2 (25/19, 23/25, 14/25, 25/23, 15/9). De terugwedstrijd werd een vlotte overwinning met 3-0 (25/21, 25/19, 25/19). “Tegenover de eerste wedstrijd zijn wij wel gegroeid als ploeg”, vertelt Jonas Devos (22). “Bij aanvang van deze campagne waren er nog twijfels maar ondertussen zijn we een geoliede machine geworden. Het samenspel en de ploegsfeer zijn heel goed. Vorig seizoen was er altijd wel iemand geblesseerd. Dat was een heel grote domper. Nu zijn er af en toe kleine kwaaltjes. Voor mezelf gaat de ene wedstrijd al beter dan de andere. Maar ik ben een stabiel seizoen aan het spelen. Ik amuseer mij nu meer dan toen ik op een hoger niveau speelde. De ambiance en de sfeer zijn heel belangrijk voor mij. In competitieverband kunnen we de titel bijna ruiken, maar zover zijn we nog lang niet natuurlijk. Met deze ploeg kunnen we in Nationale 3 de middenmoot spelen. Onmiddellijk terug zakken naar Promo 1 zie ik zeker niet gebeuren. Ik hoop er nog bij te zijn. Er zijn al gesprekken aan de gang en ze willen me houden.”

Feesten én presteren

“Met Willem Deconick hebben we een coach die boven het team staat maar buiten het volleybal op dezelfde lijn zit. Hij toont dat hij de baas is. Dat ook de A-ploeg van Michiel kan doorstoten naar de finale is echt top. De twee ploegen samen zijn één vriendenbende, allemaal losbollen die graag feesten. Maar als er gepresteerd moet worden, staan we er. We hopen dan ook dat we samen in de finale staan. Dat zou uniek zijn. Maar eerst moeten we afrekenen met Diksmuide. Het belooft een gelijkopgaande wedstrijd te worden. We zullen top moeten zijn”, beseft de Izegemnaar.

Balti Kortrijk Spurs A tankte alvast de nodige dosis vertrouwen door Volley Oudenaarde met 3-1 (25/10, 25/19, 23/25, 25/19) te verslaan vorig weekend. “De eerste set ging extreem vlot. Die was voorbij voor we het wisten”, vertelt Michiel Vandecappellen (31). “Zoals wel vaker hadden we nu ook weer een zwakke set maar de overwinning kwam nooit in gevaar.”

Geen onderschatting

“We zijn dus klaar voor onze halve finale tegen reeksgenoot Olva Brugge. Het is nog nooit gebeurd dat twee Kortrijkse ploegen in deze fase van de beker nog actief zijn. Dit speelt toch bij ons. Voorafgaande jaren kregen we Marke-Webis al als tegenstander voor het zover was. Dan weet je het wel. Nu hebben het geluk dat we in de andere helft van de tabel zaten. Toch zal er tegen Olva Brugge geen sprake zijn van onderschatting. Ze schakelden met Rembert Torhout een ploeg uit Nationale 1 uit. Ook in Brugge leeft de beker dus. Dit kan hun seizoen redden. Wij hebben natuurlijk het thuisvoordeel. Niemand komt graag naar de Lange Munte. Het enige nadeel is dat de B-ploeg ongeveer tegelijk speelt in Roeselare. Maar een kans op een finale laat je nooit liggen.”

Titel is belangrijkst

“Dit is nu mijn tiende jaar bij Kortrijk”, gaat de Kuurnenaar verder. “Daarvoor kwam ik onder andere uit voor Kuurne, Lendelede en Wervik. Ook volgend jaar ben ik nog bij Balti actief. Welke ploeg dit zal worden, is nog koffiedik kijken. Voor ons is de titel pakken dit jaar het absolute doel. Dit staat met stip genoteerd. Alles moet daarvoor wijken. We moeten daarvoor heel het seizoen goed zijn. Wie op het einde de zenuwen het meest onder controle heeft, zal het halen. Momenteel hebben we met Knack Roeselare B hetzelfde aantal punten. Wij wonnen thuis tegen hen waardoor we eerste staan. De wedstrijd op 23 maart in Roeselare zou wel eens beslissend kunnen zijn. Daar zullen we voor een vol huis spelen. Wie het best de titelstress onder controle houdt, zal het laken naar zich toetrekken denk ik”, aldus Michiel.

* Zondag 10 maart om 17.30 uur, Sportcampus Lange Munte: Balti Kortrijk Spurs A – Olva Brugge A.

* Zondag 10 maart om 18 uur, Sporthal Schiervelde, Roeselare: Balti Kortrijk Spurs B – Volley Team Diksmuide A

The post “Allebei in finale zou uniek zijn”: Balti Kortrijk Spurs met twee teams in halve finale beker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »