76-jarige wielertoerist gewond na aanrijding in Lichtervelde

Op het kruispunt van de Roeselarebaan en de Hazelstraat in Lichtervelde gebeurde donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur een ongeval waarbij een 76-jarige wielertoerist gewond geraakte.

De Roeselaarse wielertoerist volgde de Roeselarebaan richting Roeselare. Ter hoogte van het kruispunt met de Hazelstraat liep het echter verkeerd.

Pijn aan heup

Een 53-jarige bestuurster, komende vanuit de Hazelstraat, wou de drukke Roeselarebaan oversteken. Ze merkte de wielertoerist echter niet op. De sportieve Roeselarenaar kon het voertuig niet meer ontwijken.

Hij kwam na de aanrijding ten val. Een ambulance en een mugteam snelden ter plaatse. De man kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Torhout. Hij had vooral pijn aan zijn heup.

Verkeershinder

Door het ongeval was er een tijdlang verkeershinder langs de Roeselarebaan. De brandweer leidde alles in goede banen en zorgde ervoor dat het verkeer op een veilige manier beurtelings kon passeren.

Op het kruispunt van de Roeselarebaan met de Hazelstraat gebeurden in het verleden al verschillende ongevallen.

The post 76-jarige wielertoerist gewond na aanrijding in Lichtervelde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Bekende fietsenzaak moet monsterboete van 13 miljoen euro betalen na “bewuste fraude” met Chinese fietsen: “Totaal gebrek aan respect voor de regels”

Fietsenzaak Prestige uit Wetteren is veroordeeld tot een boete van 13,6 miljoen euro. Ze zou douanekosten ontdoken hebben bij de invoer van elektrische fietsen uit China. De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen spreekt van “ernstige, al dan niet georganiseerde fiscale fraude, die zorgt voor oneerlijke concurrentie”.

Lees meer »

Afval daalt fors op festivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter,” klinkt het.

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Een mailtje vanuit Denemarken, met een bestelling voor 159 Apple MacBooks: het bleek in het najaar van 2022 een vergiftigd geschenk voor Lab9, een elektronicawinkel en Apple Premium Reseller in Kortrijk. Drie leden van een Afrikaanse oplichtersbende liepen celstraffen tot 4 jaar cel. Een vierde verdachte ging vrijuit.
The post Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Lees meer »