Zaki (82) en Lilli (80) leerden elkaar kennen dankzij… autopanne: “Nu en dan eens ruzie maken en dan weer overeenkomen”

Jacques Zaki De Vos (82) en Liliane Lilli Verschaeve (80) kregen in wzc De Weister in Aalbeke het bezoek van raadslid Stephanie Demeyer naar aanleiding van hun 60ste huwelijksverjaardag.

Lilli werd geboren op 22 september 1943 in Kortemark als tweede van negen kinderen. Zij ging zes jaar naar school in Kortemark en daarna tot haar 14de in Kortrijk. Lilli werkte vanaf haar 14 jaar in de fabriek. Na haar huwelijk werkte ze in diverse wasserijen, strijkerijen en nieuwkuisbedrijven in het Kortrijkse. Zij hield vooral van het huishouden.

Automechanica

Zaki is geboren in Mariakerke op 3 maart 1942 als derde van zes kinderen. Hij liep school in de stad tot 1956, daarna volgde hij automechanica in avondonderwijs. Hij werkte in 1958 in Grand Garage du Center waar hij aan Fords mocht sleutelen en werd in 1962 na zijn legerdienst tewerkgesteld in garage Vivo Picara. Vervolgens koos hij voor Garage Moderne in Kuurne, garage Bariseau in Kortrijk en de laatste vier jaar van zijn loopbaan vond je hem bij Vanneste Motors in Kortrijk. Zaki hield van rally rijden en waterski.

Depannage

Het koppel leerde elkaar kennen in de garage waar de auto van Lilli’s papa moest gedepanneerd worden. Zij trouwden op 4 maart 1964. Het feest had plaats in Zaal Astoria en de openingsdans was Ma Vie van Alain Barrière. Zij kregen twee kinderen: Kathy, samen met partner Ignace, en Geert, samen met partner Jeanique. Cédric is hun kleinkind en ze hebben ook een achterkleinkind. Het geheim van hun lang huwelijk? “Nu en dan eens ruzie maken en dan weer overeenkomen.”

The post Zaki (82) en Lilli (80) leerden elkaar kennen dankzij… autopanne: “Nu en dan eens ruzie maken en dan weer overeenkomen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aaron Blommaert en uiteraard papa Willy Sommers zijn al fan: Luna De Gieter voorziet BV’s van op maat gemaakte juwelen

De Gieter ruilde Willy een halve eeuw geleden in voor Sommers, maar in de aftiteling van de laatste ‘Tien om te zien’ stond zijn familienaam vol trots te blinken. Dankzij de juwelen van dochter Luna (21). Als kersverse goudsmid ontwierp ze de ringen van Aaron Blommaert en vaderlief. “Een hele eer dat ze mijn creaties op tv wilden dragen, hopelijk

Lees meer »

Financieel medewerkster (40) pluimt Vives-Hogeschool voor 93.000 euro: “Problemen door verbouwingen thuis”

Een 40-jarige ex-financieel medewerkster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft haar werkgever op vier jaar tijd in totaal 93.618 euro afhandig gemaakt. De vrouw riskeert er 1 jaar cel voor, maar zal wellicht milder gestraft worden. Ze gaf alles toe, en betaalt maandelijks stipt terug. “Ik schaam me enorm. We kwamen thuis in de financiële problemen door een noodzakelijke

Lees meer »

Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel

Het gemeentebestuur zette Ignace Claeys en Bernadette Hespeel in de bloemetjes. Het koppel verhuisde vorig jaar naar de gemeente en vierde recent hun gouden huwelijksverjaardag.
The post Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel”

Team Deerlijk gaat met huidig eerste schepen en lijsttrekker Bert Schelfhout voluit voor de burgemeesterssjerp tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. “We hebben een heel sterke lijst”, stelt voorzitter Kris De Leeuw. “Ons doel? De grootste partij van Deerlijk worden.”
The post Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vaste rechtbankklant (23) ontkent verkoop van drie gram coke

Een 23-jarige man uit Veurne ontkent dat hij drie gram cocaïne verkocht aan een andere jongeman, die nadien betrapt werd. B.V. is een vaste rechtbankklant en riskeert er zes maanden cel voor. “Maar het slachtoffer liegt en is ook goed gekend bij de politie. Waarom geloven ze hem en niet B.V.?” zegt zijn advocaat.
The post Vaste rechtbankklant (23)

Lees meer »

KIJK LIVE. Magnier steekt tweede etappezege op zak, kijk als HLN-abonnee LIVE naar de nabeschouwing van de vierde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die eindigt op 8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen,

Lees meer »

Landbouwgrond in West-Vlaanderen fors duurder geworden

Landbouwgrond in Vlaanderen is in vijf jaar tijd meer dan 20 procent duurder geworden. Dat blijkt woensdag uit de notarisbarometer met cijfers voor de eerste jaarhelft. In vergelijking met het jaargemiddelde van 2023 gaat het om een toename met 2,8 procent.
The post Landbouwgrond in West-Vlaanderen fors duurder geworden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichtte exotische vakantieliefde (47) vrouw (71) op voor 10.000 euro? “Hij trok bij haar in en plunderde haar rekening”

Een 47-jarige man met Zuid-Koreaanse roots uit Henegouwen riskeert twee jaar effectieve celstraf omdat hij een 71-jarige dame uit Kortrijk voor meer dan 10.000 euro opgelicht zou hebben. De twee leerden elkaar kennen tijdens een exotische vakantie in Thailand. “Daarna trok hij meerdere dagen bij haar in en plunderde haar rekening”, zei de procureur. Q.D. ontkent alles. “Zij heeft mij

Lees meer »