Werken nieuwe sporthal in Hoogstraat in Wevelgem gestart

De bouw van de nieuwe sporthal zorgt meteen voor een vernieuwde aanpak van de hele site. De school in de Hoogstraat ondergaat de komende twee jaar een metamorfose. Meer groen en modernere lokalen en ondertussen verhuizen een aantal klassen naar andere gebouwen in de omgeving.

Toen het masterplan voor Wevelgem centrum werd aangekondigd en het duidelijk werd dat de oude sporthal zou verdwijnen, moest een oplossing worden gevonden om de druk bezette sporthal op een of andere manier te vervangen.

Binnen de bestaande sportinfrastructuur zou dat niet lukken, de verrassende oplossing was een nieuwe sporthal te bouwen bij de gemeentelijke basisschool in de Hoogstraat. Het huis op nummer 12 naast de school werd aangekocht, de plannen werden gemaakt (en opnieuw gemaakt) en nu is het eindelijk zover. Niet alleen komt er een sporthal, meteen wordt de hele school aangepakt. Weliswaar een werk van vele jaren dat in verschillende etappes zijn voleinding zal krijgen.

Op klas in het klooster

De werken aan GBS Hoogstraat zijn op 12 februari van start gegaan. De eerste fase betreft de afbraakwerken. De woning in de Hoogstraat 12, het sanitair blok op de speelplaats en de betonluifel worden afgebroken.

“Waarna de opbouw begint”, aldus burgemeester Jan Seynhaeve. “Er wordt gestart met de verbouwingswerken van een aantal klassen tot refter, de renovatie van de tweede kleuterklas en de nieuwbouw van de sporthal. Er komen vernieuwde, groenere speelplaatsen en een nieuwe fietsstalling. Het einde van de bouwwerken is gepland in januari 2025.”

Tijdens de werken zal er meermaals een verhuis plaats vinden. Zo krijgt het zesde leerjaar gedurende een periode les in het voormalig kloostergebouw. Drie andere klassen vinden een tijdelijk onderkomen in het vroegere ACV-gebouw in de Lode de Boningestraat.

De nieuwe sporthal zal vanzelfsprekend kunnen gebruikt worden door de leerlingen van GBS Schoolstraat. Buiten de schooluren zijn de verenigingen welkom voor andere vormen van sportbeoefening. De totale kost van de werken zal zo’n 2,7 miljoen euro bedragen.

The post Werken nieuwe sporthal in Hoogstraat in Wevelgem gestart is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daarvoor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

De wetenschap kon haar niet helpen, dus deed ze het maar zelf: Amerikaanse ontwikkelt behandeling tegen haar dodelijke ziekte

De ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel duurt vaak tientallen jaren, maar die tijd heeft Sonia Vallabh niet. Zij is drager van een gen dat een dodelijke prionenziekte veroorzaakt. Daarom werd ze zelf wetenschapper en ontwikkelde ze samen met haar man een innovatieve en veelbelovende aanpak om het gen uit te schakelen. En dat in amper 2 jaar tijd. De resultaten

Lees meer »

“Warmte van gezin kunnen we nooit vervangen”: pleegkinderen komen (lange tijd) in ziekenhuis terecht door plaatstekort

Een kinderziekenhuis kan de warmte van een gezin nooit vervangen, terwijl dat net is wat een kind nodig heeft. Dat zegt professor en kinderarts Ann De Guchtenaere van het UZ Gent, dat net als andere ziekenhuizen af en toe pleegkinderen (lange tijd) opvangt door een groot tekort aan crisisopvangplaatsen. Concreet zoekt Pleegzorg Vlaanderen meer dan 400 zulke plaatsen voor dringende

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »

Ludo Van Campenhout (N-VA) keert terug na zijn alcoholverslaving: “Ik dronk een glas, dan misschien twee. De week erna vier, tot het te veel werd”

Ludo Van Campenhout (N-VA) viel in 2020 opnieuw in de klauwen van alcohol: “Einde van zijn politieke carrière”, klonk het toen. Afkicken was de voorbije jaren geen ‘fleutsje van ne sengt’, om het op z’n Antwerps te zeggen. Maar voilà: in oktober is hij opnieuw verkiesbaar in het Antwerpse district. “Ik zal mij moeten bewijzen. Maar dat is al heel

Lees meer »

Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt”

Vrijdag 28 juni zijn de nieuwe sessies gestart om langs de Leieboorden in Kortrijk in het huwelijk te treden. En al meteen stonden er zes op het programma. Een van de zes koppels waren Céline en Dieter.
The post Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt” appeared first on

Lees meer »