Werken in centrum Komen-Waasten bereiken nieuwe fase: spoorwegovergang aan Stationsstraat volledig afgesloten

De werken in het centrum van Komen-Waasten, hebben een nieuwe fase bereikt.

De spoorwegovergang aan de Stationsstraat werd hiervoor volledig afgesloten. Zowel automobilisten als voetgangers en fietsers kunnen niet meer passeren. Zwakke weggebruikers kunnen wel nog steeds gebruik maken van de tunnel onder het station. Voor het gemotoriseerde verkeer werden verschillende wegomleidingen in werking gesteld. Drie straten in de onmiddellijke nabijheid van de werf werden tijdelijk doodlopend gemaakt, om te vermijden dat doorgaand verkeer er gebruik van maakt.

Handelszaken blijven bereikbaar

Het gemeentebestuur benadrukt dat alle handelszaken bereikbaar blijven en roept om om de lokale handel te blijven steunen tijdens de werken. Hiervoor werd een tombola georganiseerd, waarbij aankoopbonnen te winnen zijn.

The post Werken in centrum Komen-Waasten bereiken nieuwe fase: spoorwegovergang aan Stationsstraat volledig afgesloten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Sta ik naast Kabouter Plop, dan moet ik omhoog kijken”

Tijdens het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne zorgde Garry Hagger dat het publiek genoot van zijn show. De zanger zong o.a. ‘Het Allermooiste’, maar ook ‘Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen’, enz.
The post “Sta ik naast Kabouter Plop, dan moet ik omhoog kijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Droneaanval op Russisch munitiedepot zorgt voor spectaculaire beelden

Het Oekraïense leger voerde afgelopen nacht een droneaanval op een munitiedepot nabij het Russische Tver, zo’n 165 kilometer ten noordwesten van Moskou. Beelden tonen hoe enorme stofwolken van de ontploffingen van ver te zien zijn. In het depot zou tot 30.000 ton munitie opgeslagen kunnen liggen. In navolging van de aanval kondigden de Russische autoriteiten een gedeeltelijke evacuatie van de

Lees meer »

Aantal eerstejaars toegenomen aan alle Vlaamse universiteiten: vooral klassieke faculteiten populair

Het aantal generatiestudenten neemt dit academiejaar toe aan alle Vlaamse universiteiten. Generatiestudenten zijn 18-jarigen die voor de eerste keer voor het hoger onderwijs kiezen. Dat blijkt uit de voorlopige inschrijvingscijfers. Ook het aantal nieuwe niet-generatiestudenten en internationale studenten stijgt. Vooral studies in Geneeskunde, Rechten en Economie zijn populair.

Lees meer »

Oliver (24) koopt eiland voor een prikje, maar moet hard werken om er te kunnen wonen: “Er is niets te zien, alleen bomen, mos en gras”

Oliver Russel (24) droomt van zijn eigen eiland. Maar daar moet twintiger met dubbele nationaliteit – hij is Amerikaans en Fins – hard voor werken. Het eiland heeft hij al: in maart 2024 kocht hij samen met zijn vriendin een eigen stukje paradijs op zo’n twee uur rijden van Helsinki. “Voor minder dan een voorschot voor een huis”, aldus de

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Smokkelparadijs

Op zoek naar nieuwe smokkelroutes trekken drugskartels de idyllische bossen van Costa Rica in. Daarbij gaat hun voorkeur uit naar dicht vertakte mangrovebossen, die verweven zijn met rivieren en regenwouden. En dat betekent meteen een uitgebreider takenpakket voor de lokale boswachters.

Lees meer »

Bewoners Westhoek houden hart vast voor een nat najaar: “Als ik terugdenk aan vorig jaar, krijg ik kippenvel”

De beelden van de verwoestende kracht van storm Boris roepen nare herinneringen op bij slachtoffers van de wateroverlast in de Westhoek vorige herfst. Ze houden hun hart vast voor wat het najaar brengt. “We hebben geen flauw idee van wat er al ondernomen is om ons beter te beschermen.”
The post Bewoners Westhoek houden hart vast voor een nat

Lees meer »