Sportvereniging Slyps Sprint organiseert ribbetjesfestijn en koers

Sportvereniging Slyps Sprint organiseert op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart voor het tiende jaar haar Voorjaars(koers)weekend.

Midden in een klassiek wielerweekend, met op vrijdag de E3 BinckBank Classic en op zondag Gent-Wevelgem, vindt op zaterdag 23 maart in Slypskapelle de wielerwedstrijd voor beloften en elite zonder contract plaats. Deze wedstrijd organiseert Slyps Sprint voor het tiende jaar. “De voorbije jaren mochten we met ons wielercomité Slyps Sprint telkens heel wat renners verwelkomen in Slypskapelle”, aldus secretaris Andrien Sioen. Het startschot van de wielerwedstrijd weerklinkt om 14.30 uur. De renners starten aan gc D’Oude Schole, de vaak gebruikte zaal aan de Strobomestraat.

Slyps Sprint, dat is meer dan koersen organiseren alleen. Ondertussen is het ook een traditie dat de wielerliefhebbers de avond voor hun voorjaarswedstrijd uitpakken met een ribbetjesfestijn. Dat is dit jaar nog niet alles.

Kermisweekend

Op vrijdag 22 maart kan je smullen van ribbetjes à volonté. Kaarten voor het eetfestijn zijn te verkrijgen via www.slypssprint.be, via het telefoonnummer 0498 84 68 11 of via een van de bestuursleden van het Slypse wielercomité. Kaarten kosten 20 euro voor volwassenen, in die prijs zit een aperitief inbegrepen. Voor kinderen jonger dan twaalf jaar leg je 10 euro op tafel. “Voor wie niet echt fan is van ribbetjes voorzien we een alternatief. Voor het eerst bieden we ook vol-au-vent aan”, aldus Andries. De deuren van D’Oude Schole gaan open om 19 uur.

Ondertussen heeft het wielercomité al het hele programma voor 2024 klaar. Op zaterdag 6 juli organiseren de wielerliefhebbers een wielerwedstrijd voor nieuwelingen. De dag nadien is er een tweede koers voor beloften en elite zonder contract. Beide wedstrijden maken deel uit van het kermisweekend in Slypskapelle waar Slyps Sprint zich al jarenlang voor inzet. (BF)

Meer info omtrent de vereniging, die in 1970 boven de doopvont werd gehouden, is te vinden op www.slypssprint.be.

The post Sportvereniging Slyps Sprint organiseert ribbetjesfestijn en koers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Post Title

Nog tot en met zondag 1 september kan je in vakantiehuis d’Heksescheure in de Oude Kortrijkstraat 50 in Beselare terecht in een zomerbar. “We hebben zonnige plaatsjes in onze ruime tuin, maar je kunt er ook genieten van de natuurlijke schaduw onder de knotwilgen”, vertelt eigenaar Steve Melsens.
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

Gratis zomeropenluchtbioscoop ophet strand van Zeebrugge

In juli en augustus verandert het strand van Zeebrugge in een gratis openluchtbioscoop. Telkens op donderdag wordt er een verrassend filmaanbod getoond. In de namiddag om 14 uur en 16 uur kan er genoten worden van eerst een kinderfilm en daarna een jeugdfilm. ’s Avonds speelt een avondfilm. Het volledige aanbod is te ontdekken op
The post Gratis zomeropenluchtbioscoop

Lees meer »

Nieuwbouw De Samenkomst en Academie in Ledegem valt twee miljoen duurder uit

De nieuwbouw zaal De Samenkomst en vlakbij de nieuwbouw voor de muziek- en kunstacademie in Ledegem valt maar liefst twee miljoen duurder uit dan is geraamd. Dat maakte burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad. “We overliepen de ingediende offertes en zijn toch wat geschrokken”, zegt hij. “De raming kwam uit op ongeveer 4,5 miljoen, de goedkoopste offerte

Lees meer »