Politiecommissaris die ex stalkte vraagt opschorting van straf

De Blankenbergse politiecommissaris P.D. (56) vraagt in beroep opschorting van straf voor hardnekkige stalking van zijn ex, hacking en schending van zijn beroepsgeheim. Het openbaar ministerie is akkoord, op voorwaarde dat het nu echt stopt.

Toen politiecommissaris P.D. in november 2020 zijn relatie na vijf jaar op de klippen zag lopen, begon hij zijn ex hardnekkig te stalken. De Blankenbergenaar kon niet verkroppen dat de vrouw hem liet zitten voor een andere man, waarna hij te pas en te onpas in hun omgeving begon op te duiken. Hij kwam opdagen op de loopclub enkel wanneer zij er ook was, ging kijken naar haar wedstrijden, liep langs op haar werk enkel wanneer zij er ook was, passeerde geregeld met zijn wagen voorbij haar deur. “Mijn cliënte zag zijn wagen overal. Ze leefde in permanente angst. Bovendien stopt het niet, want op vandaag is het nog steeds bezig. Elke keer zij klacht indient, dient hij klacht in voor laster en vandalisme.”

P.D. maakte ook misbruik van zijn functie om informatie op te zoeken in de databanken van de politie. Bovendien vond hij in de ex-vriendin van de nieuwe partner van zijn eigen ex een bondgenoot en wisselden ze informatie uit zoals hun looptrajecten en online aankopen. Omdat er toch nog nieuwe klachten kwamen, werd hij eind maart 2022 voor de onderzoeksrechter gebracht. Daar gaf hij zijn obsessie toe. P.D. werd gelost onder voorwaarden, zoals psychiatrische begeleiding. Hij kreeg ook een verbod om deel te nemen aan dezelfde loopwedstrijden als zijn ex. De verdediging benadrukte dat de relatiebreuk voor P.D. erg onverwacht kwam. “Hij zou op 6 juli 2020 trouwen met z’n vriendin, maar dat huwelijk werd uitgesteld door corona”, pleitte meester Dirk Vandamme. “In maart 2020 bleek dat zij een seksuele relatie had aangeknoopt met haar diensthoofd.”

De zaak kwam intussen voor de rechtbank van Brugge waar P.D. vijftien maanden met uitstel onder voorwaarden, waaronder een contactverbod, kreeg. Hij ging in beroep om een opschorting van straf te vragen om zo zijn job bij de politie te kunnen behouden. De procureur-generaal wil wel meegaan in dat verhaal, maar dan moet het wel stoppen. “Strikte voorwaarden om na te leven zijn zeker nodig. Ik wil dat die vrouw met rust gelaten wordt!” Zelf wou de man zijn excuses aanbieden aan zijn ex, maar herviel dan, tot ergernis van de voorzitter van het hof, in verhalen over toevallige ontmoetingen, zijn auto die altijd voorbij haar huis moet rijden door eenrichtingsverkeer en andere excuses waarom hij haar geregeld bij haar in de buurt opdook. Het hof doet uitspraak op 10 april. (OSM)

The post Politiecommissaris die ex stalkte vraagt opschorting van straf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Duitse waaghalzen die Antwerpse kathedraal beklommen, waagden zich eerder ook al aan zendmasten en spookschip

De Duitsers die eerder gespot werden met levensgevaarlijke stunts op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen, zijn niet aan hun proefstuk toe. Op hun YouTube-kanaal wordt duidelijk dat de waaghalzen eerder ook zendmasten en koeltorens beklommen in verschillende landen. Hoogtevrees is voor hen duidelijk geen probleem, zo is in de filmpjes te zien hoe ze stunts uithalen boven een afgrond.

Lees meer »

“Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts

Kyana Annys (19) is een beloftevolle darter. De Meense kreeg de smaak te pakken dankzij haar pleegvader en pépé Bjorn Alliet. “Hij is een godsgeschenk”, zegt Kyana, die al een bewogen jong leven achter de rug heeft.
The post “Alles te danken aan pépé Bjorn”: Kyana Annys hoopt na moeilijke jeugd op succesverhaal in darts appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrijwilliger van dierentuin moet zich verantwoorden voor zedenfeiten: “Stiekem meisjes achtervolgd met geslachtsdeel uit broek”

N.V.H. (35) uit Mol, vrijwilliger bij Pakawi Park in Olmen, moest zich in de rechtbank verantwoorden voor aantasting van de seksuele integriteit, voyeurisme en exhibitionisme. “Slachtoffers zijn ongewild getuige van zijn eigen seksuele handelingen”, klonk het bij procureur Hanne Hendrickx. Op de gsm van N.V.H. werd onder meer een filmpje van 28 minuten gevonden, waarin te zien is hoe hij

Lees meer »

KIJK. 4000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

OC De Vonke in Heule pakt uit met kinderfestival ‘Boink4’

Op zaterdag 29 juni kunnen de kinderen terug ‘boinken’. Na drie succesvolle jaren organiseert de OC-raad van het ontmoetingscentrum De Vonke voor de vierde maal het springkastelenfestival Boink. Liefst 22 springkastelen in al zijn vormen palmen de Heulse Kasteelstraat, het evenementenplein en een deel van het park in. “Het blijft een goed concept dat we blijven behouden”, zegt Nic Cattebeke

Lees meer »

Opschudding in Middelkerke: Lijst Dedecker en N-VA trekken in oktober elk apart naar de kiezer

Opschudding aan de kust, want maandagavond heeft de lokale N-VA-afdeling in Middelkerke unaniem beslist om apart op te komen bij de lokale verkiezingen. Bijgevolg staan Lijst Dedecker en N-VA in oktober lijnrecht tegenover elkaar in de strijd om de sjerp in de badstad. Dat burgemeester Jean-Marie Dedecker de deur openhoudt voor lokale samenwerking met het Vlaams Belang, stoot de N-VA’ers

Lees meer »

Van vakanties aan zee tot de Molenspurters: 20 West-Vlaamse weetjes over Tourdebutant Remco Evenepoel

Dit weekend is het zover: Remco Evenepoel begint in Firenze aan de eerste Ronde van Frankrijk in zijn carrière. De Vlaams-Brabander is de nationale hoop in bange dagen om de eerste Belgische Tourwinnaar sinds Lucien Van Impe in 1976 (!) te worden. Twintig West-Vlaamse weetjes over het 24-jarige fenomeen.
The post Van vakanties aan zee tot de Molenspurters: 20

Lees meer »

Clubbestuur Eendracht Aalst zet stap terug: “Vanaf de eerste dag hebben de burgemeester en de sportschepen ons racistisch behandeld”

Het clubbestuur van Eendracht Aalst zet een stap terug, zo laten ze weten in een post op sociale media. Tegelijkertijd halen ze hard uit naar het stadsbestuur van Aalst, dat volgens hen de grote schuldige is van de totale neergang van Eendracht Aalst het afgelopen seizoen. “Wij kwamen om de slapende reus wakker te maken, maar we zien dat deze

Lees meer »

Vol Marktplein in Ingelmunster ziet Rode Duivels gelijkspelen tegen Oekraïne

De derde groepsmatch van de Rode Duivels op het EK lokte wederom een pak volk naar het Marktplein van Ingelmunster. Ondanks het matige gelijkspel tegen Oekraïne zat de sfeer er lange tijd goed in. Al bleven de fans na afloop niet al te lang plakken.
The post Vol Marktplein in Ingelmunster ziet Rode Duivels gelijkspelen tegen Oekraïne appeared first

Lees meer »