Overbevolking in gevangenissen is “stresserend”, zegt justitieminister Van Tigchelt

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) overlegt met de inrichtingshoofden van alle gevangenissen in ons land waar gedetineerden moeten worden ondergebracht, nu 9 Belgische gevangenissen een opnamestop hebben aangekondigd. “De situatie is inderdaad stresserend”, zegt Van Tigchelt. “Voor onze inrichtingshoofden en voor ons gevangenispersoneel.” 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Hollebekenaar Marvin Odent strandt op zeven seconden van brons in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Parijs

Woensdag stonden op de Paralympische Spelen in Parijs verschillende tijdritten op het programma. In de categorie MH3 was het de beurt aan Marvin Odent. De Hollebekenaar debuteerde op de Spelen en werd knap vierde. Donderdag volgt al de wegrit.
The post Hollebekenaar Marvin Odent strandt op zeven seconden van brons in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Parijs

Lees meer »

Man (34) die verdacht wordt van brandstichting in eigen woning blijft ontkennen

Een 36-jarige Bruggeling blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de brand die in januari 2022 ontstond in zijn woning. Volgens zijn advocate is er over niks zekerheid. Maar volgens het openbaar ministerie spuit de verdediging enkel één groot rookgordijn.
The post Man (34) die verdacht wordt van brandstichting in eigen woning blijft ontkennen appeared first on

Lees meer »

Daar is de Atlantic Niña, het nichtje van weerfenomeen La Niña (en dat beide er samen zijn, is bijzonder)

Vergeet het weerfenomeen La Niña (de zus van El Niño) in de Stille Oceaan: momenteel gaat het in weerkringen vaak over de ‘Atlantic Niña’. Dat fenomeen vindt plaats in de Atlantische Oceaan, maar er gebeurt eigenlijk hetzelfde. De oppervlaktewateren aan de evenaar worden tijdelijk koeler. Dat er zowel een La Niña is als een Atlantische Niña, is best speciaal. Een

Lees meer »

Na de nederlaag volgt de tegenprestatie: Warholm verschijnt in Zweeds tenue van Duplantis op Diamond League-meeting

Karsten Warholm (28) heeft woord gehouden na z’n nederlaag in de fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Zweedse polsstokspringer Mondo Duplantis (24). De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het woensdag in een straffe tijd van 10.37. Als tegenprestatie verscheen de Noorse hordeloper in een Zweeds truitje op de Diamond League-meeting in Zürich.

Lees meer »

Directeur sterft dag voor start schooljaar: “Hij had een hart voor elke leerling”

Wim Van Nieuwenhuize (52), directeur van de basisschool KBO Eine, is zondag overleden terwijl hij met een vriend aan het lopen was. Hij werd plots onwel, maar reanimatie kon niet meer baten. De hele scholengemeenschap van het Katholiek Basisonderwijs Oudenaarde (KBO) is bijzonder aangeslagen. “We verliezen een sterke directeur met een hart voor onderwijskwaliteit en een hart voor elke leerling”,

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan

Ben je benieuwd naar de standpunten van de lokale politieke partijen tegenover mensen met een handicap? Kom dan op zondag 8 september om 10 uur naar het CC Grote Post voor een uniek politiek debat over inclusie.
The post Debat bij Dyade waar mensen met beperking centraal staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Flandrien Ivan vecht op één been voor Oekraïne: “Mijn vriend stapte 150 meter verder óók op een landmijn. Samen hadden we nog twee benen”

De Vlaamse Oekraïner Ivan (34) vecht al tweeënhalf jaar aan het Oekraïense front. De laatste acht maanden op één been. Hij trapte op een mijn toen hij drie kilometer achter de vijandelijke linie een creperende collega wilde redden. Over zijn prothese heen trok Ivan zijn uniform opnieuw aan en leidt nu een elfkoppig eskadron, als planner. “Ons mama smeekte me

Lees meer »