OPROEP. Hoe kijk jij terug op (het niveau van) jouw middelbaar?

Bij Het Nieuwsblad zijn we op zoek naar een aantal jonge twintigers, student of al actief op de arbeidsmarkt, die voor ons willen terugblikken op hun schoolervaring in het middelbaar. Meer concreet: hoe was de kwaliteit van jouw middelbare opleiding, nu je verder studeert of met je diploma aan de slag bent? Welke vakken bereidden je, achteraf gezien, perfect voor op de werkvloer? Op welke domeinen merk je een verschil met je medestudenten/collega’s? Hoe kon de voorbereiding op het werkveld/je studies beter? En welke vakken bleken juist een perfecte aanloop naar later?

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”

Stad Roeselare opende donderdag feestelijk een derde plekje waar honden vrij kunnen ravotten. De recreatieve zone aan de uitkijktoren aan het Sterrebos, die inmiddels werd verworven door de stad, werd uitgebreid met een hondenloopweide. “Een voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”, klinkt het.
The post Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van

Lees meer »

Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.
The post Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer” appeared

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis. “Nergens crisisopvang te vinden voor hem”

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

“We worden steeds meer belaagd”: topman van Douane wil betere beveiliging na tweede inbraak in loods op Brucargo

De administrateur-generaal van de Douane, Kristian Vanderwaeren, zegt dat de Douane steeds vaker een doelwit wordt van criminele bendes. Hij reageert daarmee op de inbraak in een Douane-depot in Brucargo. Dieven gingen daar aan de haal met kilo’s in beslag genomen drugs. Dat de Douane niet de eigenaar is van de meeste depots omschrijft de administrateur-generaal als een ‘zwakke plek’.

Lees meer »