Nederland daagt Vlaanderen voor de rechter en eist 19,6 miljoen euro voor mislukken van tramlijn uit Hasselt

Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg slepen Vlaanderen voor de rechter. Ze eisen de terugbetaling van 19,6 miljoen euro die ze naar eigen zeggen al geïnvesteerd hadden in Spartacus toen Vlaanderen de sneltram liet varen. Dat schrijft Het Belang van Limburg woensdag. 

Meer krantenkoppen in België

Dag vol activiteiten tijdens de Kasteelstraatfeesten

Kinderen uit Sint-Eloois-Winkel beleven op zaterdag 5 oktober hun jaarlijkse hoogdag. Tijdens de 52ste editie van de Kasteelstraatfeesten valt er opnieuw heel wat te beleven. Thema dit jaar is superhelden.
The post Dag vol activiteiten tijdens de Kasteelstraatfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Roosevrienden vieren hun kampioenen van het seizoen

Ook bij de Ardooise duivenmaatschappij De Roosevrienden, gehuisvest in lokaal ’t Rozeke, was men aan de jaarlijkse kampioenenviering toe na een druk seizoen. Alvorens de diverse kampioenen te huldigen blikte voorzitter Dirk Icket even terug op het voorbije seizoen. “Het werd opnieuw een moeilijk jaar met veel uitgestelde vluchten wegens het slechte weer. Er deden
The post De Roosevrienden

Lees meer »

Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle konijnen om het leven gekomen

In Avekapelle, deelgemeente van Veurne, ontstond donderdagochtend vroeg een uitslaande brand in een groot konijnenhok achter een hoeve. Het was een postbode die de brand opmerkte waarbij het eerst leek dat het huis zelf in brand stond. Vermoedelijk hebben alle konijnen de zware brand niet overleefd.
The post Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle

Lees meer »

Olivier (46) loopt samen met dochter Luna (17) tweede wedstrijd: “Als ik haar zo zie lachen, weet ik dat we dit nog vaak gaan doen”

Papa Olivier (46) stond zondag voor de tweede keer samen met dochter en ‘genieter’ Luna (17) aan de start van Dwars Door Lievegem. Olivier’s dochter lijdt aan het zeldzame, genetische Bainbridge-Ropers syndroom en zit daardoor in een speciale rolstoel. Met de opbrengst van het evenement doneren de organisatoren centen aan nieuwe looprolstoelen, die vaak duizenden euro’s kosten. “Het is zalig

Lees meer »

Israëlische grondaanval op Libanon mogelijk “binnen enkele uren”

De Verenigde Staten hebben de positionering van Israëlische troepen waargenomen die suggereert dat een grondaanval op Libanon aanstaande is. Dat vertelde een Amerikaanse functionaris maandag aan persbureau ‘Reuters’. Een ingewijde zegt tegen het Amerikaanse ‘CBS News’ dat een inval “binnen enkele uren kan plaatsvinden”. Die zou bedoeld zijn om infrastructuur van gewapende groepen te verwijderen in het grensgebied. Speciale eenheden

Lees meer »

Schepenen Deloof en Vandenbussche in gesprek over toekomst van Kuurne: “We gaan graag verder op dit elan”

Op 13 oktober gaan ook de Ezels van Kuurne stemmen en die keuze is vierledig: Burg+, Nieuw Kuurne, Vooruit-Groen en N-VA. Sinds CD&V, de grootste partij van de gemeente, begin januari besliste om verder te gaan met Open VLD en enkele onafhankelijken in de nieuwe lijst Burg+, zijn de kaarten voor de twee andere meerderheidspartijen serieus door elkaar geschud. Hoog

Lees meer »

Marine Le Pen voor de rechter wegens verduistering EU-geld

Voor de correctionele rechtbank van Parijs start vandaag om 13.30 uur het proces tegen de Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen, haar vader Jean-Marie, haar partij Rassemblement National (RN) en nog vijfentwintig anderen, die verdacht worden van verduistering van Europese fondsen. Het proces zal tot 27 november duren.

Lees meer »

Ivan Top schrijft boek over honderd jaar harmonie De Volksvreugd: “Sluitstuk van onze jubileumviering”

Proven is de enige deelgemeente van Poperinge die nog steeds een eigen muziekkorps heeft. Koninklijke Harmonie De Volksvreugd bestaat maar liefst 100 jaar en daar schreef voorzitter Ivan Top een boek over. Dit boek wordt meteen ook het sluitstuk van zijn voorzitterschap van De Volksvreugd.
The post Ivan Top schrijft boek over honderd jaar harmonie De Volksvreugd: “Sluitstuk van

Lees meer »

Zijn er wél getuigen? “Minstens één renster reed bij Muriel Furrer toen ze noodlottige val maakte”

Volgens de Zwitserse krant ‘Blick’, al dagen leidinggevend rond het tragische nieuws, was er wel degelijk minstens één getuige die Muriel Furrer (18) een afwijkend manoeuvre zag maken voor haar noodlottige val in de juniorenkoers op het WK wielrennen. Het nam contact op met de federaties en kreeg bevestigd: de Zwitserse reed niet alleen. Worden de omstandigheden zo ietwat opgehelderd?

Lees meer »