Frederik Dejonghe van SV Moorsele hangt na dit seizoen de voetbalschoenen aan de haak

Frederik Dejonghe hangt na dit seizoen de voetbalschoenen aan de haak. “Het is goed geweest”, zegt de 31-jarige aanvaller van SV Moorsele. Hij hoopt dat hij afscheid kan nemen met een eindrondeticket voor zijn club.

Frederik Dejonghe – Fré voor de vrienden – heeft er een mooie voetballoopbaan op zitten. Die begon bij SV Wevelgem City, waar hij al vlug in de eerste ploeg stond. “Ik was pas zestien”, vertelt de Wevelgemnaar. “Dat was in eerste provinciale. Lang heb ik niet kunnen genieten van voetballen in de hoogste provinciale reeks: door een maatregel van de bond werd Wevelgem naar derde provinciale verwezen. In die reeks mocht ik mijn eerste titel vieren. Daarna trok ik voor vier seizoenen naar Geluwe. Met de wit-zwarten mocht ik er van een tweede titel proeven. Daarna ging ik opnieuw naar Wevelgem, en nu ben ik aan mijn eerste seizoen bij Moorsele bezig.”

En het zal ook zijn laatste seizoen zijn. “Ik word dit jaar 32 en heb het gevoel dat ik niet meer dezelfde motivatie kan opbrengen als vroeger”, zegt Dejonghe. “En niet onbelangrijk: we verwachten ons tweede kindje. Of het na een meisje deze keer een voetballer wordt, weten we zelf nog niet. We willen ons laten verrassen. Moorsele trekt wel aan mijn mouw om er nog een seizoen bij te doen, maar mijn besluit staat vast. Het is goed geweest, ik kan straks tevreden terugblikken.”

“Hopelijk kan ik in schoonheid afscheid nemen van Moorsele en het voetbal. Een passend afscheidsgeschenk in de vorm van een eindrondeticket, daarvoor zou ik mijn neus niet optrekken. Maar dan zullen we wel beter moeten doen dan vorige speeldag, toen we op Lendelede op een 6-1 nederlaag werden getrakteerd.” Dejonghe bracht in die match zijn ploeg zowaar op voorsprong.

Geen jaar te veel

Frederik Dejonghe was en is nog altijd een stijlrijke voetballer, die nergens voor problemen zorgde. “Mijn mooiste herinneringen? Uiteraard de twee titels, met Wevelgem en Geluwe. Maar gelijk waar ik speelde heb ik me altijd goed geamuseerd. Wevelgem, Geluwe en Moorsele zijn warme clubs, die ik in mijn hart zal meedragen. Of ik het voetbal niet zal missen? Mogelijk wel, maar een mens moet soms kunnen loslaten. En liever stoppen in schoonheid, dan het jaar te veel.”

Zondag 10 maart om 15 uur: SV Moorsele SC Zonnebeke. (FW)

The post Frederik Dejonghe van SV Moorsele hangt na dit seizoen de voetbalschoenen aan de haak is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »

Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk”

Triatlete Nele Dequae uit Spiere-Helkijn is onlangs knap zevende geworden op de European Triathlon Cup in Olsztyn in Polen. Ze is zo (voorlopig) geplaatst voor het Europees Kampioenschap in augustus.
The post Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Banken en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.
The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »