Duizenden ‘stepperollers’ overspoelen Amerikaanse dorpen: “Er zit niets anders op dan ermee te lachen”

Bizarre taferelen in de Amerikaanse staten Utah en Nevada: duizenden stepperollers of ‘tumbleweeds’ blokkeren er wegen en overspoelen er dorpen en steden.

 

Meer krantenkoppen in België

Oppositie dringt opnieuw aan op betere signalisatie autoluw centrum: “Kassa rinkelt voort”

Oppositiepartij CD&V roept het Blankenbergse stadsbestuur nogmaals op om de signalisatie voor het autoluw centrum snel duidelijker te maken. “Met als blijvende eis duidelijke en universele roodgroen signalisatie in de vorm van signalisatietotems, zoals die ook in Mechelen en Brugge staan”, onderstreept Marc Vanderbrigghe die ook lid is van de verkeerscommissie.
The post Oppositie dringt opnieuw aan op betere

Lees meer »

Kans op federale regering vóór de verkiezingen lijkt onbestaande: is dat een troef of toch een politiek risico?

Na een korte crisis in de onderhandelingen over een federale regering is N-VA-voorzitter Bart De Wever opnieuw formateur. Toch wijst nu alles erop dat we geen federale deal zullen mogen bewonderen vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Verstandige zet om even te temporiseren? Of moet De Wever binnenkort rekening houden met nieuwe wolfijzers en schietgeweren?

Lees meer »

Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne doet nieuwe poging om wereldrecord te verbreken

Ultrasporter Matthieu Bonne onderneemt donderdag een nieuwe poging om het wereldrecord te verbreken op de 6 Days Run in Hongarije. Een eerste poging in Merelbeke enkele maanden geleden mislukte. Bonne moet op de 6 Days Run meer dan 1.038 kilometer lopen om het wereldrecord te verbreken.
The post Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne

Lees meer »

Izegem lanceert reeks digitale maatregelen

De stad Izegem neemt een reeks initiatieven om meer inwoners digitaal te ondersteunen. Onder de noemer ‘Spreek jij al digitaal?’ gaat de stad de strijd aan met de digitale kloof en maakt ze inwoners wegwijs in de digitale wereld. Dat wil ze doen met toegankelijke digipunten, een breed aanbod digilessen en specifieke digihulp.
The post Izegem lanceert reeks digitale

Lees meer »

Kunstzomer Leiestreek sluit af met uitgebreide versie

Op de Transfosite werd de 16de editie van Kunstzomer Leiestreek officieel geopend. Nog tot eind september kunnen bezoekers gratis genieten van kunst op 17 unieke locaties verspreid over evenveel steden en gemeenten in de Leiestreek.
The post Kunstzomer Leiestreek sluit af met uitgebreide versie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

De eerste levering van vaccins tegen mpox wordt donderdag verwacht in de Democratische Republiek Congo. Het land dat momenteel het meest is getroffen door het virus zou dan bijna 100.000 doses krijgen. Dat meldt de directeur van het agentschap voor volksgezondheid (Africa CDC) van de Afrikaanse Unie woensdag.

Lees meer »

Kristy vindt uniek gevormde edelsteen van bijna 5 kilogram tijdens graafwerken: “Grootste die we ooit gevonden hebben”

Kristalzoeker Kristy McMullen was twee weken geleden aan de slag in een amethistzone in Australië toen ze iets opmerkelijks aantrof. Onder een steen die ze juist had opgegraven zat een enorme amethist, een soort van kristalkwarts, verborgen. De edelsteen woog maar liefst 4,9 kilogram en had een unieke vorm, wat het kristal ook erg waardevol maakt. “Dit is de grootste

Lees meer »