Danny (75) en Freddy (66) Jones duiken opnieuw op in ‘Andermans Zaken’: “Passage van Kamal heeft ons nieuwe motivatie gegeven”

Vier jaar nadat Kamal Kharmach en zijn ‘Andermans Zaken’ de broers Jones kwamen helpen in hun For Freedom Museum, keren Danny en Freddy eenmalig terug op televisie. Als voorbeeld van een succesverhaal, zegt Danny (75) trots. “We zijn Kamal héél dankbaar en merken nog steeds de positieve gevolgen van het programma.”

Zeggen dat het For Freedom Museum, waar de twee broers het verhaal vertellen over de bevrijding van West-Vlaanderen en de Slag om de Schelde tijdens de Tweede Wereldoorlog, vóór de komst van Kamal op sterven na dood was, is overdreven. Maar dat Danny en Freddy Jones hulp konden gebruiken, is wél een feit. Veel hulp, want de bezoekers vonden steeds minder de weg naar het oorlogsmuseum in Ramskapelle, deelgemeente van Knokke-Heist. Nochtans legden de broers hun ziel in het museum, maar het bij het grote publiek aan de man brengen bleek moeilijker. Tot Kamal en zijn ploeg van ‘Andermans Zaken’ in 2019 passeerden. “Sindsdien is alles veranderd”, bevestigt Danny. Het aantal bezoekers steeg gemiddeld met 35%.

Een succesverhaal dus en dat mogen de broers Danny (75) en Freddy (66) donderdagavond nogmaals vertellen op de nationale televisie. Kamal keerde namelijk terug naar enkele succesverhalen van he programma en het For Freedom Museum is daar zeker één van. “Na het programma hebben we echt wel een groot effect gezien. Het eerste jaar kwamen er tot de helft meer bezoekers. Nu zitten we nog steeds aan gemiddeld 35 procent. En vooral de Nederlanders en Duitsers hebben veel vlotter de weg gevonden. Samen vormen ze 25 procent van ons bezoekersaantal”, zegt Danny trots. “De voorbije jaren hebben we ook twee nieuwe vleugels geopend. Ja, de passage van Kamal heeft ons destijds echt nieuwe motivatie gegeven. We waren eigenlijk amateuristisch bezig. Nu is het nog altijd onze passie, maar we gaan wel veel professioneler om met alles.”

En de toekomst oogst fraai. Niet alleen blijven de broers zich dagelijks inzetten om hun museum nóg aantrekkelijker te maken, het For Freedom Museum werd ook uitgenodigd om deel uit te maken van een ‘bevrijdingsroute’ in het kader van de Liberation Route Europe. “Het is een route door verschillende landen die de bevrijding van de Canadezen volgt. Dat ons museum een stopplaats zou kunnen zijn is natuurlijk een grote eer voor ons. Neen, aan uitbollen denken we dus zeker nog niet. De Britse markt bijvoorbeeld, daar zit nog veel potentieel in voor ons museum”, besluit Danny met de glimlach. (MM)

The post Danny (75) en Freddy (66) Jones duiken opnieuw op in ‘Andermans Zaken’: “Passage van Kamal heeft ons nieuwe motivatie gegeven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »

“Iedere andere Democraat kan winnen van Trump.” Waarom Joe Biden nu écht onverkiesbaar wordt

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »