29 bewoners van appartementsgebouw geëvacueerd na nachtelijke brand in Knokke-Heist

Op de Zeedijk van Knokke-Heist is in de nacht van dinsdag op woensdag brand uitgebroken in een appartementsgebouw. De hulpdiensten ontruimden het gebouw en tientallen mensen werden buiten opgevangen. Verschillende ambulances kwamen ter plaatse voor het geval mensen verzorging nodig hadden.

Het vuur werd even voor 2 uur opgemerkt toen het automatisch brandalarm van het flatgebouw in werking trad. Op de benedenverdieping had een elektriciteitskast vuur gevat en de rook verspreidde zich daarop door het volledige gebouw. Omdat op de vierde verdieping enkele ramen en deuren open stonden, werd de rook via de trappenhal die richting uitgezogen. De hulpdiensten snelden ter plaatse en besloten meteen het volledige gebouw te ontruimen.

Bewoners geëvacueerd

Alles samen werden zo’n 29 bewoners geëvacueerd. Dat gebeurde onder andere via de ladderwagen omdat enkele mensen nog op de hogere verdiepingen zaten. Ze kregen indien nodig ter plaatse de eerste verzorging toegediend in een opgerichte medische post. In afwachting van de bluswerken en verdere controle van het appartementsgebouw kregen de bewoners opvang in de buurt. De kans was groot dat de ze nacht elders moesten doorbrengen omdat de rook in het volledige gebouw hing. Wanneer ze weer naar huis kunnen, was nog niet duidelijk.

Veel rookschade

De brand zelf bleek uiteindelijk relatief snel onder controle, maar de rookschade is dus wel aanzienlijk. Zwaargewonden vielen er niet. Hoe de brand aan de elektriciteitskast precies kon ontstaan, zal nog moeten blijken uit de verdere vaststellingen.

The post 29 bewoners van appartementsgebouw geëvacueerd na nachtelijke brand in Knokke-Heist is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

Voor het einde van het jaar bijna 100 nieuwe Hoppin-deelwagens in West-Vlaanderen

Vrijdag werd in Kemmel bij Heuvelland het Hoppinpunt ‘Kemmel Dorp’ als eerste van 96 Hoppin-deelwagens in gebruik genomen. Claus2you, het autodeelplatform van Claus Mobility uit Zonnebeke, staat in voor de uitrol van de vloot deelwagens voor de vervoerregio’s Brugge, Midwest, Oostende en Westhoek. “Zo worden 51 Hoppinpunten uitgerust met minstens 1 deelwagen”, zegt Peter Roose, politiek voorzitter van de Vervoerregio

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na tweede sprintnederlaag op rij: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »