Ze komt binnenkort terug boven water: Prinses Catherine zal de troepen inspecteren voor Trooping the Colour

Betrouwbare bronnen binnen het Britse leger lieten al horen dat prinses Catherine op 8 juni de troepen zal inspecteren voor de jaarlijkse Trooping the Colour-ceremonie. Dat wordt nu ook bevestigd door het Britse ministerie van Defensie. Ze neemt daarmee een van taken van koning Charles over, die nog in behandeling is voor kanker. Het wordt het eerste ingeplande event voor Kate sinds haar operatie. 

Meer krantenkoppen in België

N-VA likt wonden na zetelverlies in Roeselare: “Dit hadden we niet verwacht”

Bij N-VA had men vooraf gehoopt om een zetel extra te hebben. Uiteindelijk hebben ze er eentje minder. Een onverwachte uitkomst. “We hopen toch te kunnen tonen aan Kris Declercq dat we een goede coalitiepartner kunnen zijn voor een rechtser beleid in Roeselare”, aldus Dieter Carron.
The post N-VA likt wonden na zetelverlies in Roeselare: “Dit hadden we niet

Lees meer »

Skigebieden in Franse Alpen ontvangen geen skiërs meer wegens klimaatopwarming: wordt skiën weer rijkemensensport?

Deze week maakten twee skigebieden in de Franse Alpen bekend dat ze het komende winterseizoen geen skiërs meer ontvangen. De klimaatverandering zorgt ervoor dat ze geen sneeuwzekerheid kunnen bieden. Hoe kunnen traditionele ski-oorden, waar de economie zonder het wintertoerisme implodeert, het hoofd boven het (smelt)water houden? En welke alternatieven zijn er voor de skifanaten? “De sneeuwgrens stijgt sneller dan verwacht,

Lees meer »

Zorgde overschot aan zonne-energie bijna voor black-out op verkiezingsdag in juni?

Op 9 juni, de dag van de Vlaamse en federale verkiezingen, is het stroomnet in ons land bijna twee uur lang uit evenwicht geweest. Dat blijkt uit een nieuw rapport van federaal energieregulator CREG. Het elektriciteitsnet overschreed zelfs enkele seconden een cruciale drempelwaarde. Gebeurt dat te lang, dan dreigt er een black-out. Hoe dicht stond ons land bij zo’n black-out?

Lees meer »

Raven maakt stiefmoeder zwanger in ‘Familie’: zo beleefde Aaron Blommaert zijn eerste intieme scène ooit

Een spannende primeur voor Aaron Blommaert (22) in ‘Familie’. Wat al weken in de lucht hing, is eindelijk gebeurd: zijn personage, Raven, heeft een intieme nacht beleefd met zijn stiefmoeder Stefanie, gespeeld door Jasmijn Van Hoof. Deze gebeurtenis markeert meteen de meest intieme scène die de jonge acteur in vier jaar soap heeft gespeeld. “Bij zo’n opname denk je niet

Lees meer »

KAART. Bekijk hier in welke Limburgse gemeenten er al een burgemeester is

Op 13 oktober kozen de Limburgers voor 38 burgemeesters. Soms was dat een bevestiging van de populariteit van de huidige, maar er waren ook wel wat gemeenten waar het erg nipt werd. En dan waren er enkele gemeenten waar een nieuwe burgemeester de komende jaren de sjerp draagt. Ontdek hier in welke gemeenten er al een burgemeester is en klik

Lees meer »

Verkiezingsfraude in Ninove: mogelijk geknoeid met volmachten en doktersattesten

Na de verpletterende overwinning van Guy D’Haeseleer (Forza Ninove) bij de gemeenteraadsverkiezingen is het parket een onderzoek gestart naar mogelijke verkiezingsfraude in Ninove. Het onderzoek wordt door de federale politie gevoerd om de onafhankelijkheid te waarborgen en het snel te laten verlopen, zodat er duidelijkheid komt voor de eedaflegging van de nieuwe burgemeester. Maar wat is er precies gebeurd?

Lees meer »

De tikkende tijdbom voor Poetin: hoe soldaten een nieuwe elite vormen in Rusland

Russisch president Poetin bouwt aan een nieuwe elite in zijn land. Soldaten die aan het front in Oekraïne hebben gevochten, krijgen tal van privileges en mogen zelfs prestigieuze bestuursfuncties bekleden. Poetin stampte zo een volledig nieuwe sociale klasse uit de grond in Rusland, maar dat is niet zonder gevaar. “Hij creëert een monster van Frankenstein.”

Lees meer »

“Niemand voelt zich verantwoordelijk voor onderwijsachterstand”

Eén Limburgs plan tegen schooluitval. Dat is wat Jo Vandeurzen, voorzitter van de Universiteit Hasselt en eregouverneur Herman Reynders, voorzitter Talent Academie Limburg (TALim) vragen. Ze hebben hiervoor de steun van de onderwijswereld, werkgevers, de ceo van Cegeka, LRM,… Het is niet de eerste keer dat half Limburg zich achter een onderwijsplan schaart. Dat is al eerder gebeurd in de

Lees meer »

GAIA voert “guerilla-actie” tegen onverdoofd slachten aan in Brussels Hoofdstedelijk Gewest: “Hier moet een einde aan komen”

De dierenrechtenorganisatie GAIA heeft donderdag aan het Brussels Parlement en op verschillende andere locaties in de vijfhoek actie gevoerd tegen onverdoofd slachten. De organisatie hoopt de toekomstige Brusselse regering ertoe te bewegen een verbod op onverdoofd slachten uit te vaardigen, zoals ook in Vlaanderen en Wallonië het geval is.

Lees meer »