Vlaming verdient nu doorsnee € 3.387 per maand: maar liefst 22 % méér dan 5 jaar geleden

Leg uw loonbrief van vandaag naast die van vijf jaar geleden: wedden dat u een heel stuk meer verdient dan toen? Het bruto doorsneesalaris is met ruim 22% gestegen naar 3.387 euro per maand in Vlaanderen en zelfs 3.704 euro voor wie in Brussel werkt. Experts leggen uit waaraan we dat te danken hebben, en dat is niet enkel de loonindex. 

Meer krantenkoppen in België

Jef Vermassen na nieuw drama bij zeventigplussers: “Die generatie heeft moeite met praten”

Bij een familiaal drama in Roeselare zijn afgelopen weekend een man en zijn vrouw, beiden zeventigers, om het leven gekomen. De laatste jaren lijken dergelijke feiten alleen maar toe te nemen. Dat merkt ook Vlaanderens bekendste assisenpleiter Jef Vermassen. “Die mensen zijn van een generatie waarin spreken over emoties moeilijk ligt”, zegt Vermassen, die bovendien pleit voor een update van

Lees meer »

De winst van de staatsbon

18:04 De echte bonus van de staatsbon is dat de meeste gezinnen zijn beginnen nadenken over hun spaargeld. De opdracht is nu de concurrentie in de spaarmarkt aanwakkeren, na het vonkje dat we vandaag zien.

Lees meer »

Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder

Er werden vier insectenkastjes, ook wel insectenhotels genoemd, onthuld in wzc De Vlinder in Harelbeke. De ontwerpers en makers zijn de mannelijke bewoners zelf. “Het is nu wachten op de insecten die hun weg moeten vinden”, luidt het.
The post Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader van schoolschutter aangeklaagd: hij gaf geweer cadeau nadat 14-jarige dreigde met schietpartij

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14) die bekend heeft vier mensen doodgeschoten te hebben op zijn school in de Amerikaanse staat Georgia, is gearresteerd. De man wordt onder meer beschuldigd van doodslag. Hij had zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven, nadat de twee nochtans ondervraagd waren over dreigementen om een schietpartij op school uit te voeren.

Lees meer »

China lanceert satellieten voor wereldwijde communicatie

Geespace, een dochterbedrijf van het Chinese autoconcern Geely, heeft vrijdag bekendgemaakt dat het opnieuw tien satellieten gelanceerd heeft. De satellieten zijn onderdeel van een constellatie die beschreven wordt als de Chinese tegenhanger van Starlink van het Amerikaanse bedrijf SpaceX van Elon Musk.

Lees meer »