“Vierde winkel komt in Izegem”: Bakkerij Lorenzo bestaat tien jaar en viert dat met een winactie

Tot en met zaterdag 11 mei kan je in een van de drie winkels van Bakkerij Lorenzo deelnemen aan een actie ter gelegenheid van het tienjarige bestaan. De hoofdprijs is een jaar gratis rondrijden met een Opel Corsa. Weldra openen Lorenzo en Stefanie nog een vierde warme bakkerij in de Kortrijkstraat in Izegem.

Lorenzo Paret (43) – afkomstig van Tielt – en Stefanie Heyerick (40) – afkomstig van Ruiselede – bouwden wat betreft bakkerijen en broodautomaten al een groot imperium uit, alhoewel ze voordien vele jaren totaal iets anders deden. Lorenzo leerde voor bakker in Ter Groene Poorte in Brugge. Daarna werkte hij 14 jaar in de matrassenfirma Latexco in Tielt. Tijdens de weekends hielp hij bij bakkers. In 2013 werkte hij een jaar in bijberoep bij bakkerij Björn in Tielt. Stefanie volgde accountancy-fiscaliteit in Brugge. Zij werkte acht jaar in een boekhoudkantoor in Kortemark.

“We hebben 23 broodautomaten, werken met 25 personeelsleden en zo’n 20 flexi-jobbers”

“Ik deed mijn schoolstage bij bakker Frederik in de Bruggestraat in Ingelmunster. Via een contact vernam ik dat deze bakkerij over te nemen was”, zegt Lorenzo. “Mijn vrouw en ik stonden even stil bij ons leven, waarin veel werken centraal stond. Waarom opteerden we niet voor een eigen zaak, waarin we samen konden werken? Op 25 januari 2014 zijn we begonnen met onze eigen bakkerij in Ingelmunster.”

Ondernemerszin

In tien jaar tijd bouwde het echtpaar zijn zaak voort uit. “Het begon hier in de Bruggestraat. Daarna installeerden we enkele broodautomaten in de regio. Vijf jaar geleden begonnen we met een warme bakkerij in Ooigem. Drie jaar geleden stopte een bakker in Kachtem en ook toen begonnen we daar met een warme bakkerij. Binnenkort openen we een vierde winkel in de Kortrijkstraat in Izegem, waar vroeger Fijnbakkerij Bart was gevestigd. De exacte startdatum kunnen we nu nog niet zeggen, want we ontvingen nog maar pas de sleutels. Eerst zouden we daar een automatenshop in onderbrengen, maar op vraag van de mensen opteerden we dan toch voor een warme bakkerij. “Of we nu stoppen?”, herhaalt Stefanie onze vraag. “Ik durf dat niet te zeggen. We zouden stoppen na drie bakkerijen, maar we zitten nu al aan vier. We hebben ook al broodautomaten staan op 23 verschillende locaties in onder meer Ingelmunster, Meulebeke, Izegem, Desselgem, Torhout, Koolskamp, Kortrijk… We werken met 25 vaste personeelsleden en er zijn zo’n 20 flexi-jobbers in dienst.”

Geen sociaal leven

Waarom willen Lorenzo en Stefanie alsmaar meer broden verkopen? “We zitten in een drive, hebben ondernemerszin. Veel warme bakkers stoppen, maar wij investeren in machines en personeel. Pas dan kan je blijven bestaan. Waarom bakkers afhaken? Een sociaal leven hebben we niet. Het is logisch dat vooral jonge bakkers daarop afhaken. We hebben één sluitingsdag op donderdag, maar ook dan werken we, want onze broodautomaten moeten we bevoorraden. We leveren ook aan koude bakkerijen en marktkramers. We zitten dus zelfs op onze vrije dag niet stil. We blijven bezig en soms weten ook wij niet waar we al die energie vandaan halen”, glundert Stefanie. “We zijn geen kleine zelfstandigen meer, hebben al een groot bedrijf dat moet blijven draaien. Voor onze drie kindjes Louise (8), Axelle (5) en Leon (1) is het soms niet leuk, maar ja.. onze karige vrije tijd gaat toch wel naar hen.”

Volgens Lorenzo zijn de broodautomaten een meerwaarde voor de winkel. “Vroeger kwam iedereen naar de winkel. Wie nu een brood uit de automaat haalt, moet niet wachten. Wat overbleef na corona is dat de klanten spontaan buiten blijven staan, wanneer het al druk is in de winkel. Ook de ophaaldienst blijft een succes. Wie voor zondag al brood of gebak online of in de winkel bestelde én betaalde, kan op zondag die bestelling hiernaast ophalen. We kochten de nabije Axa-bank aan, die we later nog meer voor die bestellingen zullen gebruiken.”

Spaaractie

Het echtpaar moest even slikken toen de gas- en elektriciteitsprijzen plots enorm stegen. “Ook wij moesten toen twee keer onze prijzen aanpassen. Gelukkig duurde die periode niet lang”, stipt Stefanie aan, waarna we van Lorenzo vernemen dat hij om 16 uur opstaat en om 18 uur al begint te werken, de hele nacht door. Is het een normale werkdag, dan kan hij na 7 uur in zijn bed kruipen. Hoelang kan je dat volhouden? “We beseffen dat ergens wel, maar we zitten nog altijd in die drive en we blijven dus voortdoen.”

Tot en met zaterdag 11 mei is er een actie in de drie winkels van Bakkerij Lorenzo. Per aankoopschijf van 2,5 euro ontvang je één stempel. Bij een volle spaarkaart maak je elke week kans op leuke prijzen, én doe je ook mee voor de Opel Corsa-winactie. In samenwerking met Garage Keirsebilck mag je dan een jaar gratis met die wagen rijden, inclusief verzekering en een tankkaart voor een bepaald bedrag.

The post “Vierde winkel komt in Izegem”: Bakkerij Lorenzo bestaat tien jaar en viert dat met een winactie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pro-Palestijnse actvisten moeten KU Leuven gebouw ontruimen na 3 maanden bezetten, zegt vrederechter

De Leuvense vrederechter heeft beslist dat de pro-Palestijnse actievoerders, vooral studenten, die al sinds mei het collegegebouw De Valk van de KU Leuven bezetten, het gebouw moeten verlaten. Dat blijkt uit het vonnis van de vrederechter. De actievoerders willen met hun bezetting er voor zorgen dat de KU Leuven niet meer samenwerkt met Israëlische bedrijven en universiteiten. De KU Leuven

Lees meer »

Gezondheidsproblemen houden Cathy en Stefaan niet tegen: nieuwe tocht van 4.000 km in 30 jaar oude ‘rammelbak’

Stefaan Van Craeynest (52) en Cathy Van Elslander (53) vertrokken vorig weekend voor de vijfde keer op ‘Rammelbakken Reis’. Ditmaal brengt de roadtrip hen tot in Kroatië en Slovenië: goed voor straks weer meer dan vierduizend kilometer op de teller, terwijl het überhaupt al een wonder mag heten dat ze ook dit jaar weer aan de start kwamen. “We zijn

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Kroont Laurens Devos zich voor derde Spelen op rij tot paralympisch kampioen?

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank”

Pas 35 jaar is Charles Vanden Broucke en hij kan al een groot palmares voorleggen. Charles – afkomstig uit Menen – is musical director in de producties ‘Lelies’.
The post Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basisschool Futura Wervik viert nieuwe fietsstraat met verkeersvrije speelnamiddag: “Blij dat we schooljaar zo kunnen starten”

Op de eerste schooldag zet basisschool Futura in Wervik de verkeersveiligheid in de verf met de inhuldiging van een nieuwe fietsstraat. De Hellestraat, de straat waar de school ligt, werd deze namiddag voor alle verkeer afgesloten en omgedoopt tot ‘Futura Boulevard’. Kinderen konden er voor één keer op straat spelen en opdrachten uitvoeren. Ook de buurt was uitgenodigd.

Lees meer »

Vakbonden Audi zitten maandag samen na dreiging rond 200 ‘gegijzelde’ sleutels, maar dreigen voor gesloten deur te staan

De vakbonden bij Audi Brussels gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De vakbonden dreigen echter voor een gesloten deur te

Lees meer »

“Over twee weken word ik oma, op mijn 35ste. Hoe bijzonder is dat?” Vijf Roma vertellen over hun onbekende, vaak gecontesteerde manier van leven

Sinds Conner Rousseau racistische uitspraken over hen deed, weet heel Vlaanderen dat er ook bij ons een Romagemeenschap bestaat. Maar wie ze zijn en hoe ze leven: slechts weinigen kunnen er iets zinnigs over zeggen. Een nieuw boek geeft nu een zeldzame, soms ontluisterende blik op die gesloten wereld. “Mensen zeggen dat we bedelaars en dieven zijn, dat we onze

Lees meer »