Sneppewegel in Tielt wordt officieel een openbare weg

De Sneppewegel, het smalle straatje net naast brasserie Poelberg, wordt overgedragen aan de Stad Tielt en wordt zodoende een openbare weg. Opmerkelijk genoeg wist niemand tot voor kort dat het straatje eigenlijk privaat eigendom was.

Het geasfalteerde straatje, waar ook de kleine parking van de brasserie te vinden is, wordt al decennia gebruikt als openbare weg en wordt dus ook al lang onderhouden door de stad. Kadastraal gezien werd de Sneppewegel echter nooit als openbare weg beschreven. De stad kwam recent tot die ontdekking door opzoekwerk met het oog op een beperkte uitbreiding van de parking. Zo zal straks overgegaan worden tot de aankoop van een strook(je) grond in de Sneppewegel. De kosteloze overdracht van de wegel naar het openbare domein staat op de agenda van de volgende gemeenteraad. (SV)

The post Sneppewegel in Tielt wordt officieel een openbare weg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We nemen risico’s, maar het is nu of nooit”: Bram en Lennert kiezen na 80 zomershows voor onzekere toekomst

Misschien wel dé revelatie van de zomer. Twee gitaristen, twee stemmen, één basdrum uit een doosje, en ruim 700 hits uit het hoofd. Bram en Lennert spelen ruim 80 shows, toeren met Lotti en Destadsbader, en vormen zonder twijfel het opmerkelijkste duo op de affiche van het Schlagerfestival. Al dwingt dat nieuwe succes wel tot keuzes. “We hebben allebei een

Lees meer »

Austin: “Inzet van Amerikaanse langeafstandswapens in Rusland zal oorlog niet beslissen”

De Europese Commissie maakt nog eens 40 miljoen euro aan humanitaire hulp vrij voor Oekraïne. Het geld dient hoofdzakelijk om de Oekraïners te helpen bij de voorbereiding op de koude wintermaanden. “We zullen beschadigde gebouwen herstellen, elektriciteit en verwarming verzekeren en onderdak voorzien voor mensen in nood”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

En of het deugd deed: voor het eerst sinds januari kregen we nog eens een maand die zonniger was dan normaal, zomer was wel veel natter dan gemiddeld

Voor het eerst sinds januari kende Ukkel nog eens een maand die zonniger was dan normaal. De totale zonneschijnduur van de afgelopen maand augustus bedroeg 235 uur en 11 minuten in Ukkel (normaal 192 uur en 26 minuten). Dat blijkt zondag uit de klimatologische gegevens van het KMI. Kijken we naar de hele afgelopen zomer, dan viel er in Ukkel

Lees meer »

Een half miljoen Belgen wordt vandaag een beetje rijker dankzij staatsbon: moet je er zelf iets voor doen? En moet je er belastingen op betalen?

Goed een half miljoen Belgen wordt woensdag een beetje rijker. Althans: ze zien het geld dat ze vorig jaar hebben belegd in een staatsbon, alles samen zo’n 22,5 miljard euro, terug op hun rekening verschijnen. Plus de rente, uiteraard. Maar moet je er zelf iets voor doen of gaat dat automatisch? En moet je er nog belastingen op betalen?

Lees meer »

Droomhuis gekocht en tweede kind op komst: hoe gaat het met Laura en Roger, 5 jaar na hun deelname aan ‘Temptation Island’?

Van een bewogen deelname aan ‘Temptation Island’ naar een rustig leven. Vijf jaar na hun deelname aan het beruchte programma staan Roger Osei Bonsu (28) en zijn vriendin Laura Moenaert (27) sterker dan ooit. Ze zijn inmiddels verloofd, verwachten hun tweede kindje en hebben net hun droomwoning gekocht. In dit interview blikken ze terug op hun ‘Temptation’-periode, vertellen hoe het

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: volgt het hier live

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

KIJK. Spektakel in Zürich: polsstokspringer Duplantis en hordeloper Warholm gaan in duel… op de 100 meter

De Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, en de Zweed Mondo Duplantis (24), wereldrecordhouder in het polsstokspringen, nemen het vanavond – daags voor de Diamond League Meeting van Zürich – tegen elkaar op op de 100 meter. De aanleiding is een filmpje dat viraal ging waarin ze zich afvroegen wie de snelste van de twee zou

Lees meer »

Veurne La Fête is traditionele opener van het najaar: “Gegroeid naar een van de hoogtepunten van ons evenementenseizoen”

Na de jubileumeditie van vorig jaar gaat Veurne La Fête op hetzelfde elan verder: Belgische toppers in een mix met sterk lokaal talent op een van de mooiste markten van Vlaanderen en vooral een meer dan enthousiast publiek. Op vrijdag 6 september staat de Grote Markt van Veurne garant voor muzikaal vuurwerk.
The post Veurne La Fête is traditionele

Lees meer »