Pukkelpop voor het eerst sinds 1985 zo snel uitverkocht. Wat is er aan de hand met onze festivals?

De combitickets voor Pukkelpop zijn in 48 uur uitverkocht. Het festival kent zo zijn beste start sinds de oprichting in 1985. Hetzelfde geluid bij Rock Werchter en Graspop: als je niet al klaarzit wanneer de onlineverkoop start, dreig je zonder ticket te eindigen. Wat is er veranderd tegenover vroeger? “Er zijn drie dingen die opvallen.” 

Meer krantenkoppen in België

1-2! Casteels kan kopbal Kolo Muani niet uit zijn net houden, kunnen Belgen opnieuw achterstand ophalen?

Na het 2-2-gelijkspel in Italië krijgen de Rode Duivels vanavond Frankrijk over de vloer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. De Belgen beloonden zichzelf pas op slag van rust. Loïs Openda kopte zijn eerste doelpunt onder Tedesco binnen en hing de bordjes gelijk. Kolo Muani trapte de Fransen eerder op voorsprong vanop de stip. Bevestigen de Duivels in de tweede helft?

Lees meer »

KIJK. Bizarre beelden tonen hoe Trump 40 minuten lang op podium blijft staan terwijl muziek speelt: “Ik hoop dat het goed met hem gaat”

Een verkiezingsrally van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump in de strijdstaat Pennsylvania is afgelopen nacht op een vreemde manier geëindigd. In plaats van te vertrekken bleef de oud-president 40 minuten lang op het podium staan terwijl muziek speelde en de zaal langzaam leegliep. Het campagneteam van Kamala Harris was er als de kippen bij om het verhaal te spinnen en zei

Lees meer »

Wevelgemse vijfde- en zesdeklassers leren plastic recycleren: Met zijn allen naar de PlastIQ truck

De vijfde- en zesdeklassers van de Wevelgemse basisscholen kunnen nog tot 21 oktober terecht aan de Nieuwe Markt bij het station om kunststof te leren recycleren. Hiervoor streek PlastIQ, de sectororganisatie van de Vlaamse kunststofverwerkers, er neer met haar futuristische truck vol weetjes over hoe je plastic een nieuw leven kunt geven.
The post Wevelgemse vijfde- en zesdeklassers leren

Lees meer »

WONDER Creativity Festival schiet voor vijfde keer uit startblokken: “Ode aan creativiteit en innovatieve ideeën”

Met 500 inschrijvingen voor de publieksopening van het stadsfestival, blijft de populariteit van WONDER jaarlijks stijgen. Na een zeer succesvolle editie in 2023 met meer dan 11.000 bezoekers, lanceert het design festival een nieuw ambitieus programma van 17 oktober tot 3 november. “Wonderen zijn de wereld niet uit, ze zijn in Kortrijk”, speecht coördinator Stijn Debaillie.
The post WONDER

Lees meer »

Britse buitenlandminister voor het eerst in 2 jaar naar EU-overleg

Voor het eerst in twee jaar is maandag de Britse minister van Buitenlandse Zaken, David Lammy, aanwezig bij de Raad Buitenlandse Zaken in Europa. EU-buitenlandministers vergaderen daarin onder meer over de situatie in het Midden-Oosten en de oorlog in Oekraïne, zo meldt het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht.

Lees meer »

Hoe wil federaal formateur De Wever de staat hervormen? Een greep uit de meest opvallende voorstellen 

Op de dag dat de koning de opdracht van formateur Bart de Wever (N-VA) heeft verlengd, is een werknota gelekt waarin toch wel enkele opvallende hervormingsvoorstellen staan. Die moeten volgens De Wever leiden tot een efficiënte staat, responsabilisering van de regio’s en meer beslissingsmacht bij die regio’s. Daarbij heeft hij het over "een doorgedreven hervormingsfederalisme". We zoomen in op enkele

Lees meer »