Noord-Korea spreekt dreigende taal na militaire oefeningen Zuid-Korea en VS

Noord-Korea heeft gewaarschuwd dat de Verenigde Staten en Zuid-Korea “een hoge prijs” zullen betalen, omdat ze opnieuw militaire oefeningen houden. Ze doen dat elk jaar. 

Meer krantenkoppen in België

Lokeren-Temse bekert verder na 1-3-overwinning op het veld van KVK Ninove, herbekijk hier de volledige wedstrijd

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Na een moeizame start in de Challenger Pro League, waar Lokeren-Temse na drie speeldagen nog puntloos onderaan bengelt, had het team behoefte aan een opkikker. Die kwam er in de Croky Cup, waar ze

Lees meer »

Barbara Sarafian werd door theatericoon Dora Van der Groen van toneelschool gestuurd: “Ik weet nog altijd niet waarom”

“Ik was vooral erg zoekende”, vat Barbara Sarafian (56), de nieuwe kotmadam van VTM, haar eigen studententijd samen. Die verdeelde ze over Brussel, Gent en Antwerpen om uiteindelijk als selfmade actrice en ondernemer haar plaats te vinden. Een verhaal van vallen en opstaan dankzij een prof die haar op de juiste weg zetten tijdens een examen en de boycot door

Lees meer »

“Extreem gevaarlijke drug” nitazenen opgedoken in Nederland

In Nederland zijn nitazenen opgedoken, een synthetische heroïnevervanger. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Verslavingsinstituut Trimbos trekt aan de alarmbel omdat deze drug als zeer gevaarlijk wordt beschouwd. Ze willen meer tests uitvoeren om de drug in kaart te brengen. Ook in ons land is het goedje al opgedoken.

Lees meer »

Honderden leerlingen krijgen plots mail dat ze deze week niet meer naar school hoeven wegens “praktisch probleem”

Voor leerlingen van de tweede en derde graad van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) gaat de eerste schoolweek de mist in. Zij kregen woensdagnacht een mail dat er donderdag en vrijdag geen les zou zijn, omdat de lessenroosters niet klaar zijn. “Interne conflicten tussen leerkrachten en directie worden uitgevochten op de rug van onze kinderen”, klinkt het bij verongelijkte ouders.

Lees meer »

Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld”

In de keuken van een Ieperse dagopvang voor kinderen met beperking brak maandagvoormiddag brand uit door een oververhitte frietketel. De 24 aanwezige kinderen werden geëvacueerd en opgehaald door de ouders.
The post Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart De Wever opnieuw formateur: waarom zou hij nu wél slagen? Carl Devos antwoordt

Koning Filip heeft Bart De Wever (N-VA) opnieuw als formateur aangeduid, nadat de vijf Arizona-partijen – MR, Les Engagés, CD&V, Vooruit en N-VA – gisteren beslisten een doorstart te maken. De hete sociaal-economische hangijzers worden evenwel aan de kant gezet tot na de verkiezingen van 13 oktober. Vijf vragen hierover aan politicoloog Carl Devos (UGent). “Het lijkt erop dat men

Lees meer »

Britse minister van Cultuur laat hoge prijzen voor Oasis-tickets onderzoeken

Lisa Nandy, de Britse minister van Cultuur, laat een onderzoek uitvoeren naar de hoge ticketprijzen voor de reünieconcerten van de band Oasis. Er wordt met name gekeken naar het “dynamische prijsmechanisme” van ticketverkoper Ticketmaster. Dat mechanisme past de ticketprijzen automatisch aan op basis van de vraag, wat leidt tot prijsstijgingen zodra de populariteit van een evenement toeneemt.

Lees meer »