Nieuwe website zorgt voor primeur in Zwevegem: “Dit brengt werkgevers en jobzoekers bij elkaar”

Het invullen van vacatures is een van de grootste uitdagingen voor bedrijven. Ook de Zwevegemse ondernemer Stephan Lesage (CEO Extra Shop) merkte dat op. Hij nam het initiatief voor de website ‘ikwerkinzwevegem.be’ en zorgt daarmee voor een primeur. De website brengt inwoners van Zwevegem die op zoek zijn naar een job en Zwevegemse bedrijven met openstaande vacatures samen op één plek.

“Ik zit in de raad van bestuur bij Zwevegem Sport. Daar merkten we met enkele collega-ondernemers dat het een opgave is om vacatures snel en efficiënt ingevuld te krijgen. Tegelijkertijd schuilt er veel potentieel in Zwevegem en omstreken. Zo is ikwerkinzwevegem.be ontstaan. We creëerden een uniek platform waar bedrijven en lokaal talent elkaar vinden”, zegt Lesage.

“Dicht bij huis werken kent heel wat voordelen. Om te beginnen is er de tijdsbesparing die zorgt voor veel minder stress, maar ook een beter evenwicht tussen werk en privé. Dat zorgt ervoor dat medewerkers productiever zijn. Bovendien is het beter voor het milieu doordat er vaker gekozen wordt om het woon-werkverkeer te voet of met de fiets af te leggen”, legt arbeidscoach Gerd Bellemans uit.

Gewoon doorklikken

Op de website kunnen bedrijven hun openstaande vacatures makkelijk registreren. “Als jobzoekende kom je meteen op een overzicht van alle vacatures terecht. Daar kan je een vacature aanklikken voor meer details of specifiek op zoek gaan via de zoekbalk. Als je wil solliciteren, kan je eenvoudig doorklikken naar de website van het bedrijf. Zo kan je de sollicitatieprocedure verder volgen”, verduidelijkt Tom Desmet, die mee aan de wieg staat.

“We willen de kracht van lokaal werken benadrukken. Medewerkers wonen dichtbij, kennen de omgeving, en voelen zich meer verbonden met hun werk. Terwijl bedrijven toegang krijgen tot een poule van gemotiveerde mensen uit hun eigen buurt. Verschillende Zwevegemse werkgevers zijn al op de kar gesprongen, en er is nog ruimte voor uitbreiding. Hieruit kunnen enkel positieve zaken voortvloeien,” besluit Stephan Lesage.

The post Nieuwe website zorgt voor primeur in Zwevegem: “Dit brengt werkgevers en jobzoekers bij elkaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Oekraïne wil de oorlog voelbaar maken”: drones raken Moskou, maar ligt Poetin daar wakker van?

In Rusland is er voor het eerst een burger omgekomen door een Oekraïense drone die insloeg nabij Moskou. Dat gebeurde tijdens een aanval die de grootste van de oorlog wordt genoemd. Oekraïne wil de oorlog voelbaar maken voor de Russische bevolking. Maar helpt dat wel om Poetins macht te ondergraven? En hoeveel burgers stierven er eigenlijk al op Russisch grondgebied?

Lees meer »

Ook vrijdag geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook vrijdag door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

Jong Keukengeweld bij Restaurant Pauline. Geniet van een driegangenmenu aan een voordelige prijs

Dankzij Jong Keukengeweld, een initiatief van Horeca Vlaanderen, kunnen jongeren van 18 tot en met 35 jaar online een plekje reserveren bij topchefs. Ook in Kortrijk kan je genieten van een driegangenmenu aan een voordelige prijs. Restaurant Pauline aan de Gentsesteenweg verwelkomt je voor slechts 67 euro, met aangepaste dranken.
The post Jong Keukengeweld bij Restaurant Pauline. Geniet van

Lees meer »

Mégane werd opgelicht met valse bankapp: hoe herken je ze?

Opgelet voor oplichters die betalen met een nagemaakte bankapp. Onze redactie ontving verschillende getuigenissen van slachtoffers. Zo ook van Mégane uit Menen. Zij verkocht een dure laptop aan iemand die in haar bijzijn het bedrag leek over te schrijven via een bankapp. Die bleek vervalst. Het geld kreeg ze niet en de laptop was weg. Hoe herken je die apps

Lees meer »

Meer studenten kiezen leraren- of zorgopleiding bij Vlaamse hogescholen: “Tegemoetkomen aan nood op arbeidsmarkt”

Een week voor de start van het nieuwe academiejaar tekenen zich duidelijke trends af: leraren- en zorgopleidingen blijken bijzonder in trek. Dat stellen zo’n 10 Vlaamse hogescholen vast na een tussentijdse analyse van de inschrijvingen. Daarnaast zien alle hogescholen een stijging van het aantal inschrijvingen in vergelijking met hetzelfde moment vorig jaar.

Lees meer »

Uitkijken naar Scheldeman, Segaert en Vanhove op EK wielrennen in Limburg

Van woensdag tot en met zondag vindt in Limburg het Europees kampioenschap wielrennen plaats. Zowel de profs, heren jeugd en dames jeugd komen in actie. Daarbij ook enkele streekgenoten. Een analyse door bondscoaches Ludwig Willems, Kim de Baat en Serge Pauwels.
The post Uitkijken naar Scheldeman, Segaert en Vanhove op EK wielrennen in Limburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek

Van brullende gitaren tot de opzwepende beats van enkele gekleurde en compleet absurde DJ’s? Dag twee van Het Schippersweekend wist op enkele uren tijd verschillende generaties te verenigen met één en dezelfde boodschap: Lauwe houdt van muziek!
The post Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Astronauten SpaceX na historische ruimtewandeling terug op aarde

Astronauten van de SpaceX-missie Polaris Dawn zijn na hun historische ruimtewandeling teruggekeerd op aarde. Op een livestream was te zien hoe hun capsule met parachutes afdaalde en neerkwam voor de Amerikaanse kust. “Splashdown van de Dragon bevestigd. Welkom terug op aarde”, meldde ruimtevaartbedrijf SpaceX op berichtendienst X.

Lees meer »

Scholen krijgen Vlaamse subsidies voor bouwprojecten

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert meer dan 9 miljoen euro in 35 scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen. Met deze projecten kunnen honderden leerlingen en scholieren de lessen in nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur doorbrengen.
The post Scholen krijgen Vlaamse subsidies voor bouwprojecten appeared first on KW.be.

Lees meer »