Memento Woordfestival palmt opnieuw drie dagen de Kortrijkse binnenstad in

Van 15 tot 17 maart vindt de negende editie van het Memento Woordfestival plaats. Drie dagen lang valt er van alles te beleven rond het thema ‘spelen’. Het is een organisatie van de openbare bibliotheek Kortrijk. Curator en Letterzetter van Kortrijk, Astrid Haerens, zette er samen met haar stadsdichterscollectief de schouders onder.

Met het thema ‘spelen’ wil Astrid onderzoeken wat spel betekent in ons leven en in onze maatschappij. Samen met diverse schrijvers, kunstenaars, stadsbewoners en mensen uit de regio voert het festival een gesprek over spelen, verbeelding, verstrengeling en plezier. Astrid Haerens wist Wouter Deprez, Maria Barnas en het dynamische duo Zindzi Zevenbergen en Brian Elstak als ambassadeurs te strikken.

“Iedereen speelt of speelde, al dan niet volgens de spelregeltjes of reglementen of zelfgemaakte spelregeltjes, met plezier genoeg. Ik stelde me de vraag wat de sociale dimensie is van spelen bij winnen of verliezen. Spelen draait om verbeelding. En waar zit het spel in de literatuur, in de kunst? Tijdens deze editie laten we verschillende kunstdisciplines met elkaar spelen: auteurs met beeldende kunstenaars, muzikanten met dichters, schrijvers met performers. Ze bevragen elkaar en de festivalbezoeker.”

In totaal vallen er 35 activiteiten te beleven: 26 voorstellingen en negen tentoonstellingen. De expo’s zijn allemaal gratis te bezoeken en lopen op één na ook na het festivalweekend nog door. Wie nog geen tickets reserveerde, wacht best niet te lang, want de inschrijvingen gaan snel. Vorig jaar kon Memento op 1.700 bezoekers rekenen, dit jaar mikt de organisatie op 2.000.

The post Memento Woordfestival palmt opnieuw drie dagen de Kortrijkse binnenstad in is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dievenbende gevat op Ibiza die gas inzette om bewoners van luxevilla’s te bedwelmen terwijl zij hun slag sloegen: “Mensen voelden zich ‘s morgens groggy”

Op Ibiza zijn leden van een dievenbende opgepakt die de afgelopen jaren achter een hele reeks inbraken in luxevilla’s zat. En steeds was er een wrang en extra vies randje aan die inbraken: bewoners en gasten die ‘s morgens met een vreemd, groggy gevoel wakker worden. De politie vermoedt dat de aanvallers een soort gas inzetten om de mensen in

Lees meer »

Vijfjarig kind gedood door hyena in Kenia

In Kenia is een vijfjarig kind gedood door een hyena. Dat meldt de Kenya Wildlife Service (KWS) van het Oost-Afrikaanse land donderdag. De dienst belooft “de toenemende aanvallen” van de carnivoor te bestrijden.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Kroont Laurens Devos zich voor derde Spelen op rij tot paralympisch kampioen?

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Nederlandse auto met bloedsporen aangetroffen in Zichen: politie zoekt inzittende(n)

De lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst zocht zondagavond naar een of meerdere inzittenden van een achtergelaten auto in de Roosburchtstraat in Zichen. Op de achtergelaten veldweg nabij de Waalse grens en niet ver van Nederland werd de bewuste auto rond 19 uur aangetroffen. De wagen met Nederlandse nummerplaat lag in de gracht, maar van de bestuurder en mogelijke passagiers

Lees meer »

LIVESTREAM NINOVE-KNOKKE (20u). Pakt thuisploeg eerste zege van het seizoen in 1ste Afdeling of behoudt Knokke perfect rapport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond om 20u is dat KVK Ninove-R Knokke FC. Voor de Oost-Vlamingen is het hun eerste thuismatch van het seizoen in de 1ste Afdeling, kunnen ze winnen? Of pakt Knokke zes op zes? Kijk

Lees meer »

Gestolen (?) oldtimer-Mercedes van 1 miljoen euro teruggevonden in Lanaken

De Mercedes 300 SL die de nacht na het Oldtimertreffen in Lanaken gestolen werd van de parking van Hotel La Butte Aux Bois, is teruggevonden in een garagebox. “De oldtimer werd aangetroffen op zo’n 6 kilometer van de plek waar hij gestolen werd”, zegt Anja De Schutter van het parket Limburg. Het voertuig zou een miljoen euro waard zijn.

Lees meer »

Derde zeepkistenrace aan Leopoldhelling in Blankenberge

Op zaterdag 14 september vindt de derde editie van de zeepkistenrace plaats aan de Leopoldhelling. Nieuw dit jaar is dat er ook een waterbak met jump en een kromming in het parcours verwerkt worden. “Bij een speciale behendigheidsproef wordt er een verticaal bord – een blikkenvanger – voorzien met drie verschillende openingen. Daar moeten de
The post Derde zeepkistenrace

Lees meer »