Man uit Vlamertinge voor rechter na diefstallen onder invloed: “Eén druppel is te veel”

“Goed dat je je hebt laten opnemen voor je alcoholprobleem, alleen jammer van de feiten die eraan voorafgingen.” Een 32-jarige man uit Vlamertinge staat voor de rechter in Ieper voor een aantal diefstallen, in onder meer de Spar in Vlamertinge en de Delhaize in Ieper. De man pleegde de feiten onder invloed van drank.

“In die man zijn geval is de drank de duivel”, sprak de advocate van D.K. uit Vlamertinge. D.K. verscheen voor de rechter in Ieper voor een aantal diefstallen die hij pleegde. “Mijn cliënt deed dat onder invloed. Hij zat al van ’s morgens aan de fles. Hij steekt het in zijn hoofd en gaat dan stelen. Die man ging werken, maar onder invloed lukt dat uiteraard niet. Ondertussen maakte hij de klik in zijn hoofd en liet hij zich opnemen.”

Vijfde opname

D.K. pleegde verschillende feiten, onder meer in de Delhaize in Ieper, waar hij meer dan één keer toesloeg. Bij één diefstal is er ook sprake van geweld. Ondertussen is het voor de beklaagde de vijfde opname om aan zijn drankprobleem te werken. Het parket dagvaardde D.K. via het snelrecht in twee dossiers. Hij riskeert een celstraf van één jaar, al dan niet met voorwaarden. Een daarvan zou een totaal alcoholverbod zijn.

“Ik was volledig van de kaart en pleegde de feiten onder invloed”, gaf de man toe op de rechtbank. “Ik was mezelf niet en heb spijt.” De man zegt te kunnen leven met een alcoholverbod, maar vroeg de rechter toch wat er gebeurt als hij één keer hervalt. “Van een herval kan geen sprake zijn. Het is het één of het ander, voorwaarden of een celstraf. We beseffen dat het niet gemakkelijk is, maar het is een noodzakelijke maatregel. Eén druppel is te veel!”

Vonnis op 15 april.

The post Man uit Vlamertinge voor rechter na diefstallen onder invloed: “Eén druppel is te veel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas gevallen F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.
The post Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel appeared

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden (81), die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »