Man uit Maarkedal moet bijna 110.000 euro betalen voor het houden van illegale vogels en reptielen

Een man uit Maarkedal moet 40.000 euro boete betalen en een herstelvergoeding van ruim 68.000 euro omdat hij beschermde vogels en reptielen hield. Hij kreeg ook 8 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. 

Meer krantenkoppen in België

Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal

Na de zware regenval in de eerste helft van augustus, registreert de Vlaamse Milieumaatschappij in meer dan 9 op de 10 meetplaatsen normale, hoge tot zelfs zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het grondwaterpeil blijft algemeen veel hoger dan normaal, maar wel wat minder uitzonderlijk dan de voorbije maanden. De 14-daagse gemiddelde debieten bleven wel gelijk of

Lees meer »

Tractor rijdt tegen hoogspanningscabine in Torhout

Zondagmiddag rond half één deed zich op het kruispunt van de Ruddervoordestraat en de Kwaplasstraat in Torhout een bizar ongeval voor. Een tractor die net meegedaan had aan een tractor pulling wedstrijd reed er in op een hoogspanningscabine.
The post Tractor rijdt tegen hoogspanningscabine in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »