Iedereen welkom bij rugbyclub Tiegem Tigers

Sinds 2016 telt Anzegem tussen al het voetbalgeweld ook een rugbyclub: de Tiegem Tigers. Wekelijks trainen ze driemaal. Bezieler van de club is ‘pandaman’ Tim Bouts. Gewezen dierenarts van Pairidaiza en bezeten door de harde, maar doodeerlijke balsport.

Voetbalploegen en tennisclubs genoeg in Anzegem, maar rugby was over de wijdse Anzegemse vlakte nergens te bespeuren. Tot Tim Bouts, gewezen dierenarts van de panda’s van Pairidaiza aanklopte bij Vincent Ketseloot. De ‘pandaman’ zocht een plaats om rugby te kunnen spelen, en Vincent had achteraan zijn tuin de perfecte weide. Sportliefhebber Vincent was weinig bekend met de balsport, maar toen zijn zoon Rune de rugbymicrobe te pakken had, bleef ook hij niet achter.

Vandaag wordt er niet meer gerugbyd in de achtertuin van Vincent, maar aan de 3 Kaven in Anzegem. “We zijn een heel hechte club waar iedereen welkom is”, stelt Vincent. En met iedereen bedoelt hij echt iedereen. “Alle kinderen of jongvolwassenen die nood hebben aan een sportieve uitdaging of wat afleiding ontvangen we graag bij onze club, zowel competitief als recreatief.”

Kennismaken met rugby

Op zaterdag 20 april zet de club zijn deuren open voor iedereen die ook maar een beetje interesse heeft in de sport. Volgens Vincent is rugby dan ook veel te weinig gekend. “Rugby leeft niet zo in Vlaanderen, maar eens je er mee in aanraking komt, kan je het niet meer loslaten.” Hij benadrukt dan ook meermaals dat het een van de fairste sporten is die er bestaat. “Bij ons wordt er niet langs de zijlijn geschreeuwd naar de scheids. Bij rugby gaat het echt om respect en discipline, zowel bij spelers als ouders”, stelt Vincent.

Bij de Tiegem Tigers ben je welkom vanaf negen jaar. Omdat Tiegem Tigers een relatief kleine club is, spelen ze met sommige leeftijden in een entente, dat betekent dat ze met een andere club samenwerken en samen wedstrijden spelen. “Wij hebben een entente met een rugbyclub uit Oudenaarde, zo kunnen we elke zaterdag genieten van een intens potje rugby.” Volgens Vincent is de Tiegem Tigers de perfecte club voor zowel recreatief als competitief of zelfs het begin naar een stap hogerop. “Als echte tijgers staan we op het veld, maar steeds met enorm veel respect naar zowel teamgenoten, tegenstanders en supporters.”

The post Iedereen welkom bij rugbyclub Tiegem Tigers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staf en nieuwe voorzitter Club Roeselare klaar voor jubileum: “Ons niet aan avonturen wagen”

Club Roeselare hield zondag zijn spelersvoorstelling, maar er was veel meer nieuws op het Rodenbachstadion. Want er is ook een nieuwe voorzitter, een nieuwe technische staf, men viert straks het 25-jarig bestaan en toekomstgericht willen ze ook een nieuwe vip- en ontvangstruimte bouwen. Er zit dus nog veel muziek bij de ‘Club van ’t Stad’.
The post Staf en

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »

Kamping Kitsch deelt 120 gratis tickets uit aan ouders van kinderen met C-attest: “Beloning voor die nieuwe lading buizen in je kelder”

De storm van de jaarlijkse rapportenslag is ondertussen al gaan liggen, behalve in Kortrijk dan. Daar leverde de hilarische wedstrijd van Kamping Kitsch meer dan 120 winnaars op. Ouders van kinderen die een C-attest hadden, mochten dat doorsturen en ze kregen dan gratis tickets voor het grootste verkleedfestijn van de Lage Landen.
The post Kamping Kitsch deelt 120 gratis

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »