“Dit is broodroof”: fotografen boos omdat gemeenten gratis pasfoto aanbieden

Om identiteitsvervalsing tegen te gaan, nemen zeven op de tien gemeenten het initiatief om zélf pasfoto’s van inwoners te nemen. En dat doen ze gratis. “Broodroof”, klinkt het bij de vereniging van beroepsfotografen, die in opstand komen.

 

Meer krantenkoppen in België

Boomhut en spannende kabelbaan maken Pastoorsbos in Beveren de plek voor speelplezier en avontuur

Het vernieuwde speelplein in het Pastoorsbos is dé plek waar speelplezier en avontuur hand in hand gaan. “Na een grondige renovatie, gebaseerd op de ideeën van de jeugdbewegingen in Beveren, is dit groene speelparadijs weer helemaal klaar om bezocht te worden”, aldus schepen Matthijs Samyn. Op zaterdag 28 september werd het vernieuwde speelplein feestelijk geopend.
The post Boomhut en

Lees meer »

Beer doodt man die paddenstoelen plukt in Slovakije

In Slovakije is een man van 55 overleden nadat hij door een beer was aangevallen. Het slachtoffer was op het moment van de aanval paddenstoelen aan het plukken in een bos, samen met een andere persoon. Eerder dit jaar raakten in het land al verschillende mensen gewond na aanvallen door bruine beren.

Lees meer »

Lotte Vanwezemael betaalt blunder cash uit in met tranen gevulde ‘De Verraders’: “Ik dacht dat ik vals kon spelen”

Exit voor saboteur Lotte Vanwezemael (32) in ‘De Verraders’. De seksuologe werd afgeluisterd door een medekandidaat en die blunder betaalde ze cash uit. De hele groep – inclusief laatste overgebleven verrader William Boeva – schreef haar naam op om het spel te verlaten. “Ik dacht dat ik vals kon spelen, maar ik heb het zwaar onderschat.”

Lees meer »

Kevin De Bruyne zal ook in november niet aansluiten bij de Rode Duivels: “Om voor zijn lichaam te kunnen zorgen”

Zoals al geweten was: door een blessure géén Kevin De Bruyne (33) bij de selectie van de Rode Duivels voor het komende Nations League-tweeluik. Maar ook in november zal de aanvoerder er al zeker niet bij zijn, ongeacht zijn fitheid. Dat kwam hij overeen met bondscoach Domenico Tedesco. “Maar wanneer het écht telt – het WK en de kwalificaties -,

Lees meer »

Districtsburgemeester Berendrecht-Zandvliet-Lillo sluit coalitie met Vlaams Belang niet uit, De Wever reageert: “Praten met Vlaams Belang mag, besturen niet”

Carl Geeraerts (N-VA), districtsburgemeester van Berendrecht-Zandvliet-Lillo, sluit een coalitie met Vlaams Belang niet uit. Dat zei hij in een debat op VTM. Partijvoorzitter Bart De Wever reageert: "Geen enkele lokale afdeling wilde samen besturen met extremisten. We hebben klare afspraken gemaakt, en iedereen zal zich daar aan houden."

Lees meer »

Voor het eerst sinds 1967 opnieuw een ommegang rond de kerk in Schoten

In Schoten vindt dit weekend voor het eerst sinds de jaren 60 opnieuw een ommegang plaats. Het is een initiatief van de Sint-Cordulakerk, en verschillende verenigingen en politici zullen van de partij zijn. "Iedereen die nog eens immaterieel cultureel erfgoed wil beleven, mag meewandelen", klinkt het bij Christof Victor (N-VA), Schotens schepen voor Cultuur en Erfgoed.

Lees meer »

Uniek ‘Winkelt mor alier’-lied onderstreept belang van lokaal winkelen tijdens Weekend van de Klant

‘Winkelt mor alier’ werd op vrijdagvoormiddag 4 oktober voor de eerste keer live gespeeld in Kortrijk, in de Lange Steenstraat. Dit lied vormt het kloppende hart van de campagne van UNIZO West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen en KERNpunt en benadrukt de cruciale rol die kleine en middelgrote ondernemingen spelen in de lokale economie.
The post Uniek ‘Winkelt mor alier’-lied onderstreept belang

Lees meer »

Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van verloop in onze gemeenteraden

Bijna een kwart van de West-Vlaamse gemeenteraadsleden stopte de voorbije jaren vroegtijdig met politiek. Herwig Reynaert, professor lokale politiek (UGent), pleit voor een betere ondersteuning en betere verloning van de raadsleden. “We dreigen kwaliteitsvolle mensen te verliezen die zouden kunnen doorgroeien tot schepen of burgemeester.”
The post Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van

Lees meer »