Daarom gebruiken deze Vlamingen artificiële intelligentie: “Collega’s noemen mij een stielbederver. Maar AI gaat toch niet weg”

Volgens de nieuwe Imec.digimeter, een jaarlijkse studie naar digitale transformatie, gebruikt 18 procent van de Vlamingen maandelijks artificiële intelligentie om teksten, beelden of geluiden te genereren. HLN sprak met drie Vlamingen die om de meest uiteenlopende redenen AI gebruiken. “ChatGPT is de collega die ik niet meer kan missen.” 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Minister van Sport maakt duik in de Seine om aan te tonen dat waterkwaliteit oké is, ook burgemeester van Parijs is dat van plan

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Sportgedicht van Brugse stadsschrijver Lara Taveirne prijkt op muur van Badengebouw in Zeebrugge: badminzonnen of ijsjeshockey?

Op vraag van de stedelijke sportdienst heeft de Brugse stadsschrijver Lara Taveirne een gedicht geschreven over sport. Het stadsgedicht hangt deze zomer op de zijmuur van het Badengebouw op de zeedijk in Zeebrugge.
The post Sportgedicht van Brugse stadsschrijver Lara Taveirne prijkt op muur van Badengebouw in Zeebrugge: badminzonnen of ijsjeshockey? appeared first on KW.be.

Lees meer »

? “Remco verwacht dat we ons voor 200 procent smijten”

De Tour duikt vandaag de Pyreneeën in. In onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikken Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck samen met Yves Lampaert, ploegmaat van Remco Evenepoel, vooruit op de bergetappe met aankomst op Pla d’Adet. Daarnaast kijken ze ook terug op de nieuwe tweede plaats van Wout van Aert in Pau gisteren.

Lees meer »

KIJK LIVE. Bernabéu tot de nok gevuld, Mbappé wordt voorgesteld bij Real Madrid

De fans van Real Madrid kruisen vanmiddag klokslag 12 uur met felrood in de agenda aan. Op dat tijdstip wordt Kylian Mbappé (25), de nieuwste ‘galactico’, met open armen ontvangen in wat de grootste en spectaculairste presentatie van een voetballer ooit moet worden. Daarvoor spaart Real kosten noch moeite, met een vuurwerkshow geïnspireerd op het recente optreden van Taylor Swift

Lees meer »

“Van een nieuwe Europese strategie voor China tot de beste appeltaarten. Studeer dat maar eens in”

Heeft Hilde Vautmans Europese medewerkers ingezet voor Sint-Truiden? Het antwoord is – volgens onze inschatting – ja. Of dat onterecht is, is moeilijker te beantwoorden. De federale politie mag dat nu uitzoeken op vraag van het Europees Openbaar Ministerie. Geen makkelijke taak, misschien zelfs een onmogelijke. De scheidingslijn is niet altijd even helder en voor interpretatie vatbaar. Vautmans gaat er

Lees meer »

Duikers verwijderen 3,5 ton afval uit toekomstige windparken op de Noordzee

Zaterdagochtend keerden zestien gepassioneerde vrijwilligers van Stichting Duik de Noordzee Schoon terug van een vijfdaagse expeditie naar De Bruine Bank en omgeving. Tijdens deze missie slaagden zij erin om naar schatting 3,5 ton visnetten te verwijderen van diverse scheepswrakken uit een gebied dat spoedig niet meer toegankelijk zal zijn voor dit soort schoonmaakacties vanwege de realisatie van nieuwe windparken.

Lees meer »

Minder plaatsen in West-Vlaamse zomerscholen: klassen in Waregem krijgen andere invulling door Waregem Koerse

In de West-Vlaamse zomerscholen zijn er dit jaar een 200-tal plaatsen minder dan vorige zomer. Het aantal blijft steken op 1.422 in 16 gemeenten. Enerzijds gingen heel wat gemeenten voor minder plaatsen, maar anderzijds was het soms gewoon niet mogelijk om alles te organiseren. Zoals bijvoorbeeld in Waregem, waar Waregem Koerse een stokje in de wielen steekt.
The post

Lees meer »