Buurtcomité van de Ernest Claeslaan in Torhout voert sensibiliserende verkeersactie

Dinsdag- en woensdagmorgen heeft het Buurtcomité van de Ernest Claeslaan tijdens de ochtendspits een sensibiliserende actie gevoerd om het te drukke en te snelle verkeer in de straat aan te klagen. De bewoners parkeerden hun auto’s reglementair óp de straat en deden zo de ‘trafiek’ sterk vertragen.

Gewoonlijk staan de wagens van wie in de Ernest Claeslaan woont hetzij op de eigen oprit, hetzij in de garage geparkeerd. Maar dinsdag- en woensdagmorgen was dat even anders. Dan werden alle voertuigen achter elkaar op straat opgesteld aan de kant van de even huisnummers. Resultaat: extra chaos, maar vooral, als gevolg van de smallere doorgang, trager voorbijrijdend verkeer.

Bouw van basisschool

De actie werd aangekondigd en gemotiveerd via een brief die in de bus van een 200-tal buurtbewoners werd gedropt. De actievoerders dringen er bij het stadsbestuur op aan om ingrijpende maatregelen te nemen die het verkeer in de Ernest Claeslaan verminderen en vertragen. “Zeker nu er plannen bestaan om hier ook nog een nieuwe basisschool te bouwen, is dit meer dan noodzakelijk”, zegt Guido Vermeulen namens het buurtcomité. “In deze context is het realiseren van een basisschool in onze straat onverantwoord en onzinnig.”

De bewoners klagen onder andere over het sluipverkeer dat ze over zich heen krijgen dat vanaf de Ruddervoordestraat via de Groenhovestraat tot in de Ernest Claeslaan komt. “Dat sluipverkeer gaat dan richting Brildam of via de Keibergstraat richting E403”, zeggen ze. “Vooral ‘s morgens tussen 7.30 en 8.30 uur is het in onze straat levensgevaarlijk, net als ‘s avonds vanaf 16 uur.”

Onderdeel ‘kleine ring’

“Doorheen de jaren is de rustige Ernest Claeslaan verworden tot een onderdeel van wat je de onveilige kleine ring van onze stad zou kunnen noemen”, zegt Jean-Pierre Creminger, een van de motoren van het buurtcomité. “We zijn dinsdag en woensdag nog heel braaf geweest, want we hadden onze auto’s ook geschrankt langs beide zijden van de straat kunnen parkeren. Dan zou het verkeer totaal in de knoop hebben gezeten. Zover zijn we niet willen gaan, maar we hopen nu snel met de stad rond de tafel te zitten. Het is aan de politici om met oplossingen te komen.” (JS)

The post Buurtcomité van de Ernest Claeslaan in Torhout voert sensibiliserende verkeersactie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem

Bij een verkeersongeluk in de industriezone Vijverdam is woensdagnamiddag een man lichtgewond geraakt. De bestuurster van een personenwagen had te veel gedronken en botste in een bocht frontaal op een bestelwagen.
The post Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Sinn Fein voor het eerst grootste partij van Noord-Ierland

De Iers-nationalistische partij Sinn Fein is bij de Britse parlementsverkiezingen van donderdag voor het eerst de grootste partij geworden in Noord-Ierland, meldt BBC. De partij won net zoals de vorige verkiezingen in 2019 zeven zitjes in het parlement, maar stuurt traditiegetrouw niemand naar Londen.

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »