Buren klagen “lamentabele” staat van wegdek aan: “Het wordt slechter en slechter”

De inwoners van de Bosweg trekken aan de alarmbel over de staat van het wegdek. Op verschillende plaatsen zijn er scheuren en diepe putten. Een fiets en twee auto’s leden intussen al schade. Het gemeentebestuur meldt dat er een oplossing wordt gezocht.

Wie de Bosweg inrijdt – een zijstraat van de Brugsesteenweg (N50) op de grens tussen Meulebeke en Ardooie – dient enorm alert te zijn. Tussen de putten door bereiken de bewoners hun huis, al wordt dat steeds moeilijker. “De schade aan het wegdek begon zo’n twee maanden geleden, waarschijnlijk door de vorst”, vertelt inwoner Luc Verbeure.

“Er komen steeds putten bij en ze worden groter en groter. Eén put neemt meer dan de helft van het wegdek in beslag en is 13 centimeter diep. Bestuurders proberen dan via de zijberm door de aarde heen te rijden om die put te ontwijken. Maar die stroken zijn intussen ook al herschapen tot een grote modderpoel. Bovendien brokkelt het asfalt aan de rand van het wegdek af, wat opnieuw voor problemen zorgt.”

Bij droog weer zie je de scheuren en putten liggen. Bij regen is het een ander verhaal. “Dan staat de straat onder water en lijkt het in orde. Maar mensen die hier niet vaak rijden, zakken plots in een diepe put. De hoge scherpe randen van die putten zorgden intussen al voor schade. Twee auto’s liepen een gescheurde band op. Mijn dochter kwam onlangs van school toen het regende, ze zag de putten niet en plooide haar fietswiel volledig”, zegt Luc.

Lamentabel

“Op het einde van de straat woont een zorgbehoevende dame, die krijgt dagelijks bezoek van thuisverpleging en kinesisten. Die zijn – net zoals leveranciers en de vuilniswagen – niet te spreken over de staat van het wegdek, die is lamentabel.” Luc speelde de barsten en putten meteen door naar de gemeente. “In het begin kwamen ze enkele putten opvullen, maar de situatie wordt slechter en slechter. Ze werken blijkbaar een duurzame oplossing uit. Maar wij hebben een directe oplossing nodig, om erger te voorkomen. Er werd bovendien geen signalisatie geplaatst. Een bordje met ‘Opgepast’ is hier zeker op zijn plaats. Mocht men meteen actie ondernomen hebben, was het snel opgelost.”

Inspraakmoment

“We zijn ermee bezig, maar we kunnen de situatie niet van vandaag op morgen oplossen”, reageert schepen van Mobiliteit Katrien Seys (Lijst van de Burgemeester). “Ik heb alle begrip voor de opmerkingen van de buren, het wegdek is er inderdaad heel slecht aan toe. Zodanig slecht dat we op grote schaal moeten ingrijpen. We nodigen binnenkort de buren uit op een inspraakmoment. Intussen zullen onze diensten de putten tijdelijk opvullen.”

The post Buren klagen “lamentabele” staat van wegdek aan: “Het wordt slechter en slechter” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »

James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt”

In het James Ensorhuis start de nieuwe tentoonstelling ‘De intrede van Christ in Brussel in 1889 in detail’. Ensors meesterwerk is er te bewonderen als wandtapijt.
The post James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »

Het Witte Paard in Blankenberge pakt uit met twee zomershows, een show ‘Winter Wonderland’ én ook als nieuwkomer een lenteshow ‘Burlesque’

Terwijl het genre in Vlaanderen een ware revival beleeft, toont Het Witte Paard met zijn ambitieuze programma voor 2024-2025 aan dat ze graag marktleider willen blijven met hun bijzondere variété aanbod. Het legendarische theater in Blankenberge is bijna 90 jaar na het ontstaan nog steeds trendsetter op vlak van kwaliteit, originaliteit en ambiance. Het volgende seizoen pakt Het Witte Paard

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust”

De huidige cd&v gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘cd&v Lendelede 2030’. “Om de lokale verankering van de partij te benadrukken”, zegt burgemeester en toekomstig lijsttrekker Carine Dewaele.
The post ‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust” appeared first on KW.be.

Lees meer »