Bakkerij Littoral speelt in op de hype rond Silt met een speciaal broodje: “Kans is groot dat het een blijver wordt in ons assortiment”

De Middelkerkse patisserie-bakkerij Littoral heeft sinds vorige week een Silt-brood in zijn rekken liggen.

De naam verwijst naar de prestigieuze nieuwbouw met casino, restaurant en evenementenhal aan het Epernayplein dat op 22 maart zijn deuren opent. “Het was onze zoon Renzo (20) die met dit leuke idee op de proppen kwam”, zegt bakkersvrouw Angelique Vandenauwele (40). “We hebben de voorbije maanden gemerkt dat Silt onze inwoners echt wel bezighoudt. Veel klanten vertellen me dat ze dagelijks een kijkje gaan nemen naar de werf omdat ze benieuwd zijn naar de stand van zaken. De meningen zijn natuurlijk verdeeld, maar dat is met alle nieuwe zaken zo. Hoe dan ook vind ik persoonlijk dat Silt een meerwaarde zal zijn voor onze gemeente. We verwachten dat het openingsweekend heel veel volk op de been zal brengen, want er staat een spectaculair programma gepland”, zegt Angelique, die samen met haar man Danny (49) en hun twee zonen actief is in deze familiezaak.

Snuifje grof zeezout

De bakkersfamilie wil deze gelegenheid dan ook niet zomaar laten voorbijgaan en bedacht het Silt-brood. “De basis van dit brood is lichtbruin met lijnzaad, gierst en zonnebloempitjes. Om een link te maken naar de zilte smaak van de Noordzee hebben we er zelfs een snuifje grof zeezout in verwerkt. Ik vind ‘Silt’ sowieso een mooie naam voor een broodsoort en dat we dat nu kunnen combineren, is echt wel een meevaller”, aldus Angelique.

Het is niet de eerste keer dat Littoral een nieuw granenbrood lanceert. “Onze zoon Renzo (20) die de broodbakker is, kwam met dit leuke idee op de proppen. De grove lijnzaad hebben we eraan toegevoegd omdat de nieuwbouw ook vrij robuust is. We moesten niet met een fijn en breekbaar broodje afkomen. Ook de ronde vorm is een knipoog naar de constructie van Silt. Het brood weegt 800 gram en kost 3,50 euro. De klanten reageren alvast heel positief. De kans is groot dat het een blijver wordt in ons assortiment”, besluit de bakkersvrouw. (FVDB)

The post Bakkerij Littoral speelt in op de hype rond Silt met een speciaal broodje: “Kans is groot dat het een blijver wordt in ons assortiment” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

Noord-Amerika kreunt onder bosbranden: Californië vreest voor een drama, schade in Canadese bergstad Jasper wordt duidelijk

Het westen van Noord-Amerika wordt geteisterd door zware bosbranden. In het Canadese bergstadje Jasper is het ergste leed geleden en likken de inwoners hun wonden. Maar in de Amerikaanse staat Californië lijkt het ergste nog te moeten komen. Daar vreest men voor een herhaling van de historisch zware branden van 2018. Doordat de vegetatie zo droog is, kunnen bosbranden erg

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Afschaffen van ecocheques, maar in ruil verhoging waarde van maaltijdcheques: een goed idee?

HLN vernam dat formateur Bart De Wever (N-VA) aan meerdere partijen heeft voorgesteld om de ecocheques af te schaffen. In ruil wil hij wel een verhoging van de waarde van maaltijdcheques. Wat denk jij? Voor of tegen: de afschaffing van ecocheques, maar het bedrag van maaltijdcheques optrekken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast

Lees meer »