Zesde editie ‘Kulak 24 uur tegen Kanker’: “We hopen het recordbedrag van vorig jaar te overtreffen”

24 uur lang zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Leuven Kankerinstituut (LKI). Dat is het doel van ‘Kulak 24 uur tegen Kanker’ op donderdag 7 maart. De zesde editie belooft ‘s ochtends een rijkelijk ontbijt, gevolgd door een 6 urenloop en als toetje een fuif in de Zweetkelder. “Momenteel al 300 lopers die zich hebben ingeschreven.”

In de Kulak in Kortrijk is het reeds een gekend concept: ‘Kulak 24 uur tegen Kanker’. Een volledige dag tracht de organisatie BeMSA Kulak (Belgian Medical Students Association) zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Leuven Kankerinstituut. Vorig jaar bracht het nog een recordbedrag van 33.000 euro op. Student Geneeskunde en voorzitter van BeMSA Kulak Simon Bertrand wil dat bedrag dit jaar overtreffen. “Iedere loper dient zoveel mogelijk sponsers te hebben. Om die sponserzoektocht kracht bij te zetten organiseren we ook dit jaar speciale challenges voor proffen onder de noemer ‘Proffen tegen Kanker”, aldus Simon.

Proffen tegen kanker

Dit jaar ging BeMSA Kulak opnieuw met de vraag: ‘Wat zou u doen als student x een bepaald bedrag inzamelt?’ naar verschillende proffen en personeelsleden. Zo staat er een bokswedstrijd op de planning tussen twee proffen wanneer een student erin slaagt 1.500 euro op te halen. Daarmee hopen ze studenten nog meer te overtuigen sponsers te zoeken. Nieuw ‘s avonds is de pizzaverkoop en de verkoop van pinnetjes om op uw hemd te spelden. Aan de rest van het ‘Kulak 24 uur tegen Kanker’-concept is weinig gesleuteld. ‘s ochtends kan iedereen zijn maag vullen met ‘Koffiekoeken tegen Kanker’. Om 11:00 uur kunnen die koffiekoeken er weer worden afgelopen op de 6 urenloop. Na de uitputtingsslag vindt een eindceremonie plaats. Professor en bezieler van het Leuven Kankerinstituut Johan Swinnen komt er praten over zijn ervaring met de ziekte. In 2017 liep hij 2.400 kilometer naar Santiago de Compostella als eerbetoon aan zijn zoon Pieter en alle andere patiënten die strijden tegen kanker. Afsluiten doen ze in de zweetkelder, het Kulakfuiflokaal waar het iedere donderdagavond ‘vollenbak’ is.

De opbrengst van alles tezamen gaat dus integraal naar kankeronderzoek. “Een nobel doel voor een verschrikkelijke ziekte, die jaarlijks meer dan 70.000 Belgen treft, maar waar heel weinig over geweten is”, vertelt Simon. De eindcheque wordt bekend gemaakt op 22 maart op een officieel persmoment. “Hopelijk kunnen we het Leuven Kankerinstituut dus weer een mooi financieel duwtje in de rug geven”, sluit Simon af.

Alle info op het facebookevenement ‘Kulak 24 uur tegen Kanker‘.

The post Zesde editie ‘Kulak 24 uur tegen Kanker’: “We hopen het recordbedrag van vorig jaar te overtreffen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

SCT Menen (4C) denkt al aan de titel

SCT Menen nam vorige speeldag met forfaitcijfers vlot de maat van staartploeg FC Passendale. Zaterdag staat Sporting op huidig leider Zillebeke voor de wedstrijd van de waarheid. Zillebeke incasseerde vorige zaterdag op Zonnebeke zijn eerste nederlaag (4-1), en zal zich maar al te graag willen revancheren tegen de Menenaars. “Op Zillebeke moeten we kleur bekennen.”
The post SCT Menen

Lees meer »

Na rock top 100 pakt Blaaspijp uit met Blues Festival

De zaal achter café De Blaaspijp trilde zaterdag 12 oktober op de grondvesten toen Jan Marchand, beter bekend als DJ Krul, zijn publiek meenam op een muzikale reis door de Top 100 van favoriete rocknummers, gekozen door de Koekelarenaren zelf. Het evenement duurde tot in de vroege uurtjes en trok een enthousiast publiek dat zich
The post Na rock

Lees meer »

Onze reporter blikt terug op het proces van glazenwasser Stijn Marchand, die 27 jaar cel kreeg. “Dit was een remedie tegen overspel”

Het proces van Stijn Marchand is ten einde. Hij kreeg 27 jaar cel. Onze reporter blikt terug op een zaak waarvan Jef Vermassen zei: “Eigenlijk had heel Vlaanderen dit moeten volgen.” Omdat het een boeiende inkijk bood in relaties, overspel en de risico’s van charmeurs. “Het was mooi hoe de openbaar aanklager zei: ‘Dorien, ik hoop dat je deze fout

Lees meer »

Zo stemde Zulte: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Zulte trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale verkiezingen in Zulte.
The post Zo stemde Zulte: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »