Zelfs een op de vijf kiezers van Groen ziet coalitie met Vlaams Belang zitten

Niet alleen bij de N-VA-kiezers is er grote verdeeldheid om te besturen met Vlaams Belang. Ook bij linkse partijen als Groen, Vooruit en PVDA/PTB staat een aanzienlijke groep open voor een coalitie tussen hun partij en Vlaams Belang.

 

Meer krantenkoppen in België

IN KAART Bijna 100 kinderopvangen sloten de deuren: hoeveel plaatsen zijn er nog in jouw gemeente?

Bijna honderd kinderopvanglocaties in West-Vlaanderen sloten in 2023 de deuren. Ondertussen kwamen er slechts 56 nieuwe initiatieven bij. Vooral het aantal onthaalouders slinkt zienderogen. “Voor een kleinschalige gezinsopvang zijn de uitdagingen groot.”
The post IN KAART Bijna 100 kinderopvangen sloten de deuren: hoeveel plaatsen zijn er nog in jouw gemeente? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het duistere familiegeheim van Lyn en haar broer Tim komt weldra boven”: ‘Thuis’ belooft enkele verrassende twists

Een groepverkrachting, een dode en zelfs een kind dat uit de doden is opgestaan: de eerste maand van het 30ste seizoen van ‘Thuis’ was best pittig. Gelukkig zorgden enkele nieuwe gezichten, prille liefdes en eerste kussen voor wat aangenaam tegengewicht bij al die emotionele ellende. Maar hoe gaat het seizoen nu verder? ‘Thuis’-woordvoerder Ira Stevaert ligt alvast een tip van

Lees meer »

LIVE SOCIEDAD-ANDERLECHT (18u45). Augustinsson nog op de bank verwacht, kan paars-wit stunten?

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het straks om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Bijna één op drie arbeiders heeft risico op burn-out

Bijna een op de drie Belgische arbeiders (32,9 procent) bevindt zich in de risicozone van een burn-out. Bij de Belgische bedienden is dat een op de vier (25,5 procent). Dat blijkt uit een analyse van hr-bedrijf Securex en professor arbeidspsychologie Hans De Witte (KULeuven). Het zijn vooral dertigers en jonge vijftigers die een groter risico lopen.

Lees meer »

“Ik heb een leven zoals in de films gehad”: catchlegende Bernard Vandamme stapt nog een allerlaatste keer in de ring

Nog één keer. En dan is het definitief voorbij. Voltooid verleden tijd. Bernard Vandamme, dé Belgische worstelaar bij uitstek, hangt zijn catch-outfit aan de haak. Nu zaterdag neemt hij in zijn geliefde Brugge voor eigen publiek afscheid van de sport die hem zoveel geschonken heeft. “De catch heeft me relaties gekost en bezorgde me helse pijnen, maar gaf me ook

Lees meer »

Ook Gits Groeit aan boord van ‘High Five’-project

Na de uitrol van High Five voor de Hoogleedse centrumscholen, stapt nu ook de school Gits Groeit mee in dit project. Bij de start van de Week van de Mobiliteit kwam superheld Five van het project de aftrap geven in de school Gits Groeit.
The post Ook Gits Groeit aan boord van ‘High Five’-project appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elke partij in Roeselare heeft zijn ‘Roemeen’: verkiezingslijsten worden steeds diverser

De lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare hebben alvast dit gemeen. Iedere partij lijkt zijn ‘Roemeen’ op de lijst te hebben. Niet onlogisch met zowat 3.000 Roemenen die in de stad wonen. “Een verkiezingslijst is een afspiegeling van de maatschappij, de trend is dus logisch”, meent politicoloog Herwig Reynaert.
The post Elke partij in Roeselare heeft zijn ‘Roemeen’: verkiezingslijsten

Lees meer »

Elektrische wagens maken zondagsrijders van ons (en dat is goed nieuws): “Je ziet zelden een Tesla die 160 km per uur rijdt”

“Vroeger flitsten ze me soms met 200 km per uur. Nu rijd ik op het eerste vak, tussen de vrachtwagens, met cruisecontrol op 100 km per uur.” Hans D’Hondt (53) bezit al een tijdje een elektrische wagen, net als steeds meer Belgen. En dat heeft een effect op onze rijstijl, zegt verkeersinstituut Vias. Wat dan weer concrete gevolgen lijkt te

Lees meer »

Eerstelijnspsychologen in Sint-Godelievecollege

SIGO Eernegem lanceert een nieuwe vindplaats voor eerstelijnspsychologische hulpverlening (ELP). Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen verschillende gezondheidszorgpartners in de regio. Lokale huisartsen, CLB’s, scholen en welzijnsorganisaties zullen nauw samenwerken met het ELP-team om een integrale en efficiënte zorgverlening te garanderen.
The post Eerstelijnspsychologen in Sint-Godelievecollege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robin Ramaekers en cameraman beschoten, in elkaar geslagen en urenlang ondervraagd in kelder in Beiroet: “Afgelopen 24 uur zijn heftig geweest”

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht aangevallen door een twintigtal mannen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De mannen beschuldigden de journalisten ervan spionnen voor Israël te zijn. Bij het incident werd Stijn in zijn been geschoten en liep Robin breuken in zijn gezicht op. Beiden stellen het intussen

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Laat je niet in de luren leggen in het stemhokje”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Real Madrid pikt opnieuw aan met een zege: Villarreal gaat strijdend ten onder in Bernabéu, pijnlijke blessure Carvajal schrikt slotfase op

De Champions League-nederlaag tegen Lille is doorgespoeld. In eigen huis had Real Madrid de nodige moeite met Villarreal, maar doelpunten van Frederico Valverde en Vinicius Junior volstonden om de drie punten thuis te houden. Het voetbal was weliswaar allesbehalve wervelend. Dani Carvajal werd in het absolute slot weggedragen met een ogenschijnlijk zware blessure.

Lees meer »

‘De Mugge van Brugge’ komt met eindejaarsconference naar Concertgebouw Brugge: “Dank burgemeester om langs te komen en op voorhand al sorry”

Kevin Rombaux alias ‘De Mugge van Brugge’ zal zich rustig moeten houden op oudejaarsavond 2024 en nieuwjaarsdag 2025, want op maandag 2 januari 2025 staat hij met zijn nieuwe eindejaarsconference ‘Ejjet g’hoârd’ voor de allereerste keer in het Concertgebouw van Brugge. Vooraf zijn er try-outs in Brugge, Zeebrugge en Sijsele.
The post ‘De Mugge van Brugge’ komt met eindejaarsconference

Lees meer »

Waarom miljoenenveiling tijdens Zoute Grand Prix dit jaar géén record zal opleveren: “Mensen moeten geboeid blijven”

27,2 miljoen euro: zoveel leverde de Bonhams Sale in 2023 op tijdens de Zoute Grand Prix. Maar voor het eerst in jaren zal de prestigieuze autoveiling, met pareltjes die tot 4 miljoen kosten, géén record opleveren. En daar is volgens het veilinghuis een goede reden voor. “We moeten mensen geboeid houden”, zegt verantwoordelijke Gregory Tuytens.

Lees meer »