“Woke waanzin”: Nederlandse minister moet door stof over schrappen van woord “moeder”

Een wetsvoorstel van de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken Hugo de Jonge heeft voor enige ophef gezorgd bij onze noorderburen. Het plan om het woord “moeder” te schrappen in het bevolkingsregister, en te vervangen door de term “ouder uit wie het kind is geboren” is alweer afgevoerd.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-burgemeester Piet De Groote verwacht geen partij met absolute meerderheid Knokke-Heist: “Er zal gesproken moeten worden”

Een speciale verkiezingszondag voor Piet De Groote. Hij werd na het overlijden van Leopold Lippens aangeduid als burgemeester van Knokke-Heist, maar nam vorig jaar live op televisie ontslag nadat het vertrouwen tussen hem en Gemeentebelangen zoek was. Hij startte met Ja! een nieuwe partij en hoopt opnieuw mee te besturen. Bij voorkeur als burgemeester.
The post Ex-burgemeester Piet De

Lees meer »

Vlaamse hogescholen groeien dit academiejaar met 6 procent, maar: “Structurele onderfinanciering maakt deze toename onhoudbaar”

Aan de Vlaamse hogescholen studeren dit academiejaar bijna 157.500 studenten, een stijging met 6 procent ten opzichte vorig jaar. In absolute cijfers krijgen de hogescholen er dit jaar 9.000 studenten bij. “Goed nieuws voor de arbeidsmarkt, maar de huidige onderfinanciering maakt deze toename onhoudbaar voor de hogescholen”, stelt de Vlaamse Hogescholenraad vandaag in een persbericht.

Lees meer »

Nieuw logo voor ouderraad Sint-Jozef Ieper

Op het einde van het feestjaar ‘200 jaar Sint-Jozefsschool’ vond de ouderraad dat het tijd was voor een frisse start. Ze kozen dan ook voor een nieuw logo dat een weerspiegeling moet zijn van de dynamiek die zowel de school als de ouderraad typeert. “In het nieuwe logo is de mooie gevel van het nieuwe
The post Nieuw logo

Lees meer »

Degryse vindt dat bond Tedesco straks opnieuw moet evalueren: “Dit was hoopvol, maar doelstelling wordt allicht opnieuw niet behaald”

“De ploeg stond er, hij maakte de juiste keuzes.” Onze analisten vinden dat Domenico Tedesco, ondanks de nederlaag, een goeie beurt maakte tegen Frankrijk. Maar één zwaluw maakt de lente niet, ziedaar waarom een deel van de fans om het ontslag van de bondscoach riep. Marc Degryse: “Tedesco heeft nog twee goeie matchen, mét resultaat, nodig om het vertrouwen helemaal

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Heers

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Heers gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »

Justine Ghekiere als eerste vrouw ooit genomineerd voor de Kristallen Zweetdruppel: “Van niets naar wereldster, in Izegem, dat is raar”

Ritwinnares in de Tour en bergkoningin in Italië en Frankrijk: Justine Ghekiere (28) veroverde in 2024 een plekje aan de top van het vrouwenwielrennen. Tussendoor stuwde ze Lotte Kopecky naar een olympische medaille en een nieuwe wereldtitel. De West-Vlaamse was afwerker én aangever tegelijk. Levert haar dat straks de Kristallen Zweetdruppel op?

Lees meer »

Liberalen krijgen klappen in Poperinge, Groen en N-VA verdwijnen uit de gemeenteraad

De gemeenteraad in Poperinge zal er straks toch wat anders uitzien. Vooral de huidige oppositiepartijen kregen klappen van de kiezer. Bewust zag zijn aantal zetels bijna gehalveerd, van zeven naar vier. Groen en N-VA verloren allebei hun enige zetel. Voor Vlaams Belang verandert er niets, kopvrouw Martine Vanbrabant behoudt haar zitje.
The post Liberalen krijgen klappen in Poperinge, Groen

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Zak over hoofd, handen op de rug, spanbandjes errond, en telkens weer diezelfde vraag”: Robin Ramaekers en Stijn De Smet vertellen voor het eerst uitgebreid over aanval in Libanon

Het ene moment máákten ze nog het nieuws, het volgende wáren ze het nieuws: Robin Ramaekers (49) en Stijn De Smet (37), aangevallen, beschoten en mishandeld in Libanon. Een week ging voorbij, botbreuken werden in kaart gebracht, wondes verzorgd, kinderen geknuffeld, families gekoesterd, maar nu praten ze. Voor het eerst sámen – aan een ziekenhuisbed. Over zichtbare en onzichtbare littekens.

Lees meer »