Wetenschappers creëren ‘mini-longen’ uit vruchtwatercellen die succes van longoperatie bij foetussen kunnen voorspellen

Een team van Leuvense en Londense wetenschappers is erin geslaagd organoïden uit vruchtwater te creëren. Die ‘mini-longen’ kunnen gebruikt worden om in de toekomst beter te voorspellen hoe de longen van een ongeboren baby zullen reageren op een chirurgische ingreep in de baarmoeder. De resultaten van het onderzoek zijn maandag gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature Medicine.

 

Meer krantenkoppen in België

Twintiger die studio in brand stak met taalcursus riskeert alsnog 37 maanden effectief: “Hij is met de noorderzon verdwenen”

Een 24-jarige Afghaan riskeert alsnog 37 maanden effectieve celstraf voor brandstichting in zijn studio in Brugge. S.S. kreeg zijn straf destijds deels met uitstel opgelegd, maar hij leefde de voorwaarden niet na.
The post Twintiger die studio in brand stak met taalcursus riskeert alsnog 37 maanden effectief: “Hij is met de noorderzon verdwenen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump dreigt Taylor Swift na haar steunbetuiging voor Kamala Harris: “Ze zal er een prijs voor betalen”

Taylor Swift steekt het niet onder stoelen of banken: ze zal deze presidentsverkiezingen stemmen op Kamala Harris. Die keuze maakte ze woensdag ook nog eens bekend op Instagram na het verkiezingsdebat tusen Trump en Harris. Iets waar de Amerikaanse oud-president Donald Trump (78) niet mee gediend lijkt. “Ik was toch al geen fan van haar”, vertelt hij aan ‘Fox News.

Lees meer »

Damon Dumoulin helpt KWS Houthulst A aan eerste zege

KWS Houthulst A pakte zijn eerste overwinning in eerste provinciale. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Jong Male werd het 2-0. Damon Dumoulin scoorde beide doelpunten en heeft zo momenteel alle doelpunten gescoord dit seizoen voor zijn club.
The post Damon Dumoulin helpt KWS Houthulst A aan eerste zege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boezemvrienden Amel (19) en Junior (19) sterven naast elkaar tijdens dramatisch ongeval: “Als het kon, waren ze altijd samen”

“Als je de ene zag, was de andere ook in de buurt. Het waren boezemvrienden.” Amel Maksuti (19) en Junior Testouri (19) stierven woensdag samen tijdens een zwaar verkeersongeval in Beernem. De twee kenden elkaar al van kinds af aan. Hun onwrikbare vriendschap zou uiteindelijk een dramatisch einde kennen. “We willen ze samen begraven. Zo zouden zij het gewild hebben”,

Lees meer »

Dan toch verkiezingen in Vleteren: Vleteren Actief dient op de valreep lijst in

Vleteren Actief, dat nu met vier zetels in de minderheid zit in de gemeenteraad, diende in allerlaatste instantie toch een lijst in. Gewezen veldwachter Paul Vandendriessche, de laatste veldwachter te paard in Vleteren, en de laatste in heel België, wordt lijsttrekker. Opvallend: van de vier huidige mandatarissen, staat alleen nog Kristof Dejonckheere op de lijst. Ook Nathalie Parret was de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS en VK stellen besluit langeafstandsraketten Oekraïne uit – Ex-president Medvedev dreigt Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek”

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben nog geen besluit genomen over de inzet van westerse langeafstandswapens door Oekraïne op Russisch grondgebied. Vanuit Rusland werd dreigend gereageerd op de plannen over de langeafstandsraketten. Zo dreigt de Russische ex-president Medvedev Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek” als Oekraïne westerse langeafstandswapens inzet. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »