Stad Brugge pakt sportsite Koude Keuken grondig aan

De stad Brugge zal de sportsite van de Koude Keuken in Sint-Andies grondig aanpakken. De werken zijn gepland voor 2025 en zullen ongeveer een jaar duren.

Het gebouw dateert van de jaren zeventig en was aan renovatie toe. “De schutterstoren moet aangepakt worden, er worden nieuwe daken en ramen voorzien, het hele gebouw moet energiezuinig worden. Er komt een cafetaria met zicht op de sportzaal en een terras, net als in Daverlo en de Xaverianen. Verder wordt er ook een BMX-pumptrack geplaatst. Nu moeten jonge BMX’ers naar Oostende en vaak meer dan twee uur rijden om aan een wedstrijd te kunnen deelnemen”, vertelt schepen voor Sport Franky Demon.

“Eén tennisveld blijft er behouden, want er is een goeie bezetting van het tennisterrein. Het is de bedoeling dat de parking verlegd wordt naar de straatkant waardoor er vóór de site plaats komt voor een terras met zicht op de voetbalvelden. Enkel leveranciers en dienstwagens zullen nog tot daar mogen komen.”

Schutterstoren

“Al in 2020 hebben wij aangekondigd dat wij de site zouden aanpakken. De toegang naar het complex zal aangepast worden en de outdoor- en sportmogelijkheden zullen uitgebreid worden. De schutterstoren hebben wij al eerder gedeeltelijk aangepakt nadat die in 2020 stormschade had opgelopen. Verder gaan wij de bar verplaatsen, er komt een keuken, bergruimte, een kleine opslagplaats voor de schuttersvereniging en een EHBO-lokaal. Het sanitair zal grotendeels behouden blijven.”

“Het zal een aangename verbetering zijn voor de vele gebruikers van de Koude Keuken. De kostprijs voor alles wordt geraamd op 1,1 miljoen euro”, besluit de schepen.

The post Stad Brugge pakt sportsite Koude Keuken grondig aan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

“Aan het geel heb ik niet gedacht”: Remco Evenepoel zonder kleerscheuren naar Galibier, maar onze landgenoot ziet ploeggenoot uitvallen

Remco Evenepoel heeft z’n eerste dag in de witte trui in de Tour goed en wel overleefd. In het gezelschap van Tadej Pogacar kwam hij door de grote valpartij in de finale met achterstand over de finish, maar tijdsverlies leverde hem dat niet op. Morgen volgt de eerste serieuze test op de Col du Galibier. Onze landgenoot zal het wel

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro

In Klerken werd gevierd dat de Vredesmolen 25 jaar geleden definitieve bescherming kreeg als restant van een stenen windmolen en als oorlogsmonument. De ruïne werd verstevigd en versterkt om dan na de werken te worden ingehuldigd op 21 juni 2014.
The post Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen staan”

Zwevegem Sport won vorig seizoen met vlag en wimpel de titel in tweede provinciale. In het tussenseizoen haalden de jongens van T1 Frederic Calu zeven nieuwelingen binnen. “Het zou moeten volstaan om een rustig seizoen vol te maken”, hoopt sportief verantwoordelijke Mathieu Dosquet.
The post Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen

Lees meer »

Moen feest kent gedroomde start

Het driedaags muziekfestival Moen Feest heeft zijn start niet gemist. Kon moeilijk anders met een aaneenschakeling van topartiesten.
The post Moen feest kent gedroomde start appeared first on KW.be.

Lees meer »