Politie heeft handen vol in Torhout: drie bestuurders onder invloed, twee ongevallen met vluchtmisdrijf

De politie Kouter had afgelopen weekend de handen vol in Torhout. Er werden drie bestuurders betrapt die onder invloed van drugs of alcohol rondreden. Een daarvan veroorzaakte daarbij ook een ongeval. En nog eens twee andere bestuurders pleegden vluchtmisdrijf na een aanrijding. Op de Brug in Torhout werd een 16-jarige jongen op zijn fiets aangereden waarna de aanrijder gewoon wegreed.

Een eerste keer moest de politie tussenbeide komen vrijdagmiddag om 15.05 uur in de Zomerstraat. Ondanks het feit dat een 38-jarige man al een verval van het recht tot sturen had, reed hij toch weer rond in zijn bestelwagen. Bovendien bleek de man onder invloed te zijn van verdovende middelen en legde een positieve speekseltest af. Het parket werd verwittigd en die besloot dat de bestelwagen in beslag moest worden en getakeld worden. Even later betrapte de politie alweer een man onder invloed. Dit keer reed een 33-jarige Pool rond in de Industrielaan en ook hij legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingehouden.

Vluchtmisdrijf na aanrijding jongen

Nog vrijdag werd om 16.30 uur een 16-jarige jongen op zijn fiets aangereden op de Burg. Hij reed in de richting van het zwembad toen een bestuurder van een personenwagen naar rechts draaide om een parkeervak in te rijden en de jongen aanreed. Hij kwam ten val en moest met lichte verwondingen naar het ziekenhuis. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf en verloor daarbij nog de spiegelkap van zijn wagen. Nog eens een kwartier later werd in de Sint-Jozefstraat een geparkeerde bestelwagen aangereden door een onbekend voertuig waarvan de bestuurder vluchtmisdrijf pleegde.

Dronken tegen paal en wagen

In de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurde dan ook nog eens een verkeersongeval in de Ruddervoordestraat. Om 2.20 uur reed een 46-jarige man uit Torhout in de richting van Ruddervoorde toen hij plots de controle over zijn stuur verloor, rechts tegen de baan tegen een paal reed, vervolgens op een geparkeerde aanhangwagen botste en daarna ook nog eens tegen een geparkeerde wagen knalde. De man was niet gewond maar bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij legde een positieve ademtest af, waarna zijn rijbewjis onmiddellijk voor 15 dagen werd ingetrokken. Beide wagens en de aanhangwagen waren niet meer rijvaardig en werden getakeld. (JH)

The post Politie heeft handen vol in Torhout: drie bestuurders onder invloed, twee ongevallen met vluchtmisdrijf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Banken en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »