Pastorie van Oostkerke wordt verkocht:“Aantrekkelijk gebouw in landelijk gebied”

Het Damse stadsbestuur stelt de pastorie van Oostkerke te koop. De instelprijs bedraagt 406.000 euro. “Aangezien het vrijwel zeker is dat de Oostkerkse parochie geen eigen dorpsherder meer zal hebben, vinden we het opportuun om de pastorie te koop te stellen”, zegt schepen van Financiën Bart Desutter.

Op de gemeenteraad van donderdag 29 februari kwam het te koop stellen van de pastorie van Oostkerke, gelegen aan de Processieweg 2, aan bod. Deze pastorie met tuin werd gebouwd eind de jaren 50 van de vorige eeuw, nadat de historische pastorie aan de Monnikeredestraat werd verkocht aan een privépersoon. De laatste geestelijken die de pastorie bewoonden waren pastoor Georges Spaens en pater Piet Buysse, die in 2011 overleed.

De naam Piet Buysse doet mogelijk nog een belletje rinkelen. De man werd in 2011 beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarige en vlak na een misviering in Oostkerke door de politie op straat opgepakt. Het gerecht liet hem in afwachting van verder onderzoek vrij op voorwaarde dat hij zijn priestertaken stopte. Tot een rechtszaak kwam het nooit, want drie weken later beroofde de man zich in een klooster in Asse van het leven. Sindsdien werd de pastorie verhuurd aan particulieren tot in 2021.

Klassiek

“Het is een aantrekkelijk gebouw in een woongebied met landelijk karakter, volledig ommuurd aan de straatzijde en met hagen aan de tuinkant. De bouwtrant is klassiek met onder meer en inpandige garage en vier slaapkampers. Het gebouw is vrij van erfdienstbaarheden en voorkooprechten”, zegt schepen van Financiën Bart Desutter (CD&V+).

“Aangezien het quasi zeker is dat de Oostkerkse parochie geen eigen dorpsherder meer zal hebben (priester Pradip Smagge bedient al enige tijd héél Damme in zijn eentje, red.) vinden we het opportuun om de pastorie te verkopen.”

Online procedure

Als procedure opteert het stadsbestuur niet voor een klassieke openbare verkoop, maar wel voor een online procedure via het platform COVAST. Geïnteresseerden kunnen via een erkend vastgoedkantoor een bod uitbrengen. Na deze eerste biedingsfase kan het stadsbestuur beslissen om over te gaan tot een tweede geheime biedingsfase waarbij mogelijke kopers een bod insturen bij een gerechtsdeurwaarderskantoor.

The post Pastorie van Oostkerke wordt verkocht:“Aantrekkelijk gebouw in landelijk gebied” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie

Na het behalen van de eindronde afgelopen seizoen wil JV Lo-Reninge dit seizoen nog een tikkeltje beter doen in vierde provinciale A. Het bestuur en de spelers spraken op de ploegvoorstelling hun ambities uit. Maxim Loontjens is een van de nieuwkomers.
The post JV Lo-Reninge mikt komend seizoen op de top drie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Frankrijk heeft ‘bunker’ Maignan, maar de Rode Duivels hebben Koen Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken

28 juni 2024 was de laatste schooldag voor Tine Vanhauwaert, Martine Vervaecke en Manuela Debaere. De twee kleuterjuffen en de leerkracht lichamelijke opvoeding trekken na zowat een hele carrière in de Basisschool Moorsele (BAMO) de schooldeur voorgoed achter zich dicht.
The post Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Boer Glenn vervangt hertenboer in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Dat het leven meer is dan werken alleen beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij zijn beide ouders moest afgeven. De jonge veeboer uit Weelde zoekt in het komende ‘Boer zkt vrouw’-seizoen dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het leven. “Je krijgt me niet makkelijk klein, maar toen ik mijn

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »