Noël Vlaemynck niet langer voorzitter van Open VLD

Noël Vlaemynck nam ontslag als voorzitter van Open VLD Lichtervelde. Bestuursleden Luc Seys en Ria Ghesquiere kondigen ook aan dat de partij onder een andere naam naar de kiezer trekt. Gemeenteraadslid Ria Ghesquiere krijgt waarschijnlijk een plaats op de provincieraadslijst van Open VLD.

Noël Vlaemynck (67) stond gedurende zeven jaar aan het roer van Open VLD Lichtervelde. “Noël heeft zelf ontslag genomen”, licht bestuurslid Luc Seys toe. “Hij wil het wat rustiger aan doen. We danken hem voor zijn inzet voor de partij tijdens zijn voorzitterschap. Noël blijft ook niet in het lokaal bestuur van de partij zetelen en stelt ook zijn mandaten in Dienstenonderneming Lichtervelde, de milieuraad, de bibliotheekraad en de verkeerscommissie ter beschikking. Hij blijft wel voorzitter van seniorenvereniging Vief.”

Onder andere naam naar de kiezer

“Er is ook nog niet bepaald wie de nieuwe voorzitter wordt”, pikt gemeenteraadslid Ria Ghesquiere in. “Luc en ik nemen voorlopig tot aan de verkiezingen de taken van Noël over. We willen nu in de eerste plaats een aantal nieuwe bestuursleden binnenhalen. Momenteel zijn we met zes, maar het is de bedoeling om naar een bestuur van een tiental mensen te evolueren. Die mensen kunnen eventueel ook kandidaat zijn op onze lijst voor de verkiezingen in oktober. Er zijn overigens hier en daar gesprekken met kandidaten voor onze lijst.”

“Kandidaten moeten daarbij niet per se lid van Open VLD zijn”, weet Luc Seys. “We gaan immers een lijst vormen die bestaat uit Open VLD’ers en onafhankelijken. We zijn dan ook van plan om onder een andere naam naar de kiezer te trekken, al is er nog niet beslist welke naam dat wordt. Ook over wie welke plaats op de lijst zal krijgen is nog niets beslist.” Gemeenteraadslid Ria Ghesquiere is waarschijnlijk ook kandidaat voor de provincieraadslijst van Open VLD.

Wie interesse heeft om kandidaat te zijn op de lijst, kan terecht bij Ria Ghesquiere (0485 85 09 24) of bij Luc Seys (0477 33 17 84).

The post Noël Vlaemynck niet langer voorzitter van Open VLD is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden

Het Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden. Zo onderstreept Musea Brugge dat echt iedereen zich welkom moet voelen. In de mate van het mogelijke, want in historische gebouwen doe je niet wat je wilt.
The post Museum Sint-Janshospitaal in Brugge heeft een nieuwe maquette voor blinden en slechtzienden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oegandese marathonloopster overleden nadat ze door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken werd

De Oegandese marathonloopster Rebecca Cheptegei is afgelopen nacht overleden aan haar verwondingen, die ze opliep bij een geval van extreem partnergeweld. Dat maakte Donald Rukare, de voorzitter van het Oegandees Olympisch Comité, donderdag bekend. De 33-jarige Cheptegei, die vorige maand nog 44e eindigde in de olympische marathon, werd door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken.

Lees meer »

Diamant voor Diana en André

Diana Braekevelt en André Vandeweghe werden op zaterdag 24 augustus op het gemeentehuis ontvangen voor de huldiging naar aanleiding van hun 65ste huwelijksverjaardag. Beiden, afkomstig van Pittem, genieten ze vooral van al het goede in het leven.
The post Diamant voor Diana en André appeared first on KW.be.

Lees meer »

Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben: wat is er hier veel volk”

Tijdens een stemmige eucharistieviering in de Torhoutse Don Boscokerk heeft Vlaams minister Hilde Crevits samen met familie en vrienden afscheid genomen van haar mama Jeanny Muys (81), die aan kanker gestorven is. Heel wat prominente politici, over de partijgrenzen heen, woonden de uitvaartdienst bij.
The post Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben:

Lees meer »

Passant vindt twee obussen in het struikgewas in Ardooie

Een natuurliefhebber vond maandag in de late namiddag twee obussen in het struikgewas in de Kasteelstraat in Ardooie. De man reageerde alert en verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten.
The post Passant vindt twee obussen in het struikgewas in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »