Nederlandse ‘dispatcher’ van drugskoerierdienst richting Oostende krijgt 33 maanden cel

Een 31-jarige Nederlander heeft voor de Brugse rechtbank 33 maanden effectieve celstraf gekregen voor grootschalige drugshandel. Jamil B. schakelde loopjongens uit Luik en Herstal in om cocaïne en heroïne naar Oostende te brengen.

Eind maart 2023 werden een Spanjaard uit Herstal en een Luikse Syriër gearresteerd op een vakantieappartement in Oostende. Wasim B. (19) en Hadi S. (19) hadden 132 gram heroïne en 6 gram cocaïne bij zich. Onderzoek wees uit dat de Spanjaard liefst 81 keer naar Oostende kwam afgezakt. De Syriër was al als minderjarige als drugskoerier actief en liep enkele maanden na zijn vrijlating opnieuw tegen de lamp bij de levering van heroïne in Chaudfontaine.

Ook wapens gevonden

De beide koeriers kregen hun orders van Nederlander Jamil B. (31), die enkele dagen later werd opgepakt in Maastricht. De klanten moesten telkens met hem contact opnemen via hetzelfde Nederlandse gsm-nummer. Vervolgens gaf B. de leveradressen via Snapchat door aan zijn koeriers. De jongeren uit Luik en Herstal kwamen meestal per trein naar Oostende afgezakt. Bij een huiszoeking in Riemst werden ook nog wapens van Jamil B. aangetroffen.

Marco Polo

Volgens de verdediging vervulde B. enkel een rol al dispatcher en was hij dus niet de spilfiguur. Naar eigen zeggen kreeg hij zijn orders van een zekere ‘Marco Polo’. De rechtbank veroordeelde de man uiteindelijk niet als leider, maar legde hem wel 33 maanden cel op en verklaarde 12.000 euro drugsgeld verbeurd. Jamil B. kreeg in september 2022 al eens dertig maanden cel met uitstel voor drugsfeiten.

Wasim B. kreeg 18 maanden effectief terwijl Hadi S. 120 uur werkstraf moet uitvoeren. Loopjongens David A. uit Herstal en Raimondo R. (21) uit Luik kregen respectievelijk 14 en 18 maanden cel. (AFr)

The post Nederlandse ‘dispatcher’ van drugskoerierdienst richting Oostende krijgt 33 maanden cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

The Fighting Company organiseert boksgala in Dudzele

Bruggeling Wim Lambert, al twintig jaar actief in de bokswereld, hield op 5 augustus The Fighting Company vzw boven de doopvont. Tijd om zelf de stuurknuppel vast te houden en er meteen in te vliegen. De start werd alvast niet gemist, want de trainingen in Sport Vlaanderen lokken volk en in februari volgend jaar staat er een boksgala op het

Lees meer »

Hamas bereidde zich jarenlang voor op ondergrondse oorlog: handleiding beschrijft hoe je door pikdonkere tunnels navigeert en zo veel mogelijk doden maakt

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die laten zien dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Ze omvatten onder meer een gevechtshandleiding die beschrijft hoe je je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza verplaatst en zo veel mogelijk doden maakt in een kleine ruimte. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste

Lees meer »

“596 krijgsgevangenen gruwelijk mishandeld en vermoord in één week tijd.” Zo gingen de Russen tekeer bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Politieverhoren van Joost Klein en cameravrouw na Eurovisiesongfestival deels gepubliceerd: “Hij werd bozer en bozer”

De cameravrouw naar wie Joost Klein een dreigende beweging maakte, zou zich “bang en kwetsbaar” hebben gevoeld tijdens het veelbesproken incident op het Eurovisie Songfestival. Dat stelt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van de verslagen van de politieverhoren van Klein en de vrouw. Die verhoren zette de krant maandagavond deels online.

Lees meer »

Steven nieuwe voorzitter van Zwaantjes Rollerclub

Vorige week raakte bekend dat Marc Decraemer, 36 jaar voorzitter van Zwaantjes Rollerclub, de voorzittershamer doorgeeft. Hij wordt opgevolgd door Steven Vansteenkiste. “Het is voor mij een hele eer, maar heb er na de vraag van Marc toch enkele nachtjes van wakker gelegen. Ik doe het uit liefde en passie voor de club en voor deze sport.”
The post

Lees meer »