Na regen komt zonneschijn? “Ja, maar niet voor heel lang”

Na de pittige regenval van het afgelopen weekend snakt onze provincie naar de zon, en die wens ging al snel in vervulling. Markeert deze zonnige maandag het begin van een lange, droge periode? Is het lenteweer in zicht?

“Het zal langzamerhand gedaan zijn met de hevige neerslag die we de afgelopen maanden hebben moeten slikken. Ik voorspel geen grote problemen meer, op dinsdag 5 maart na dan”, laat Brugse weerman Geert Naessens kort weten.

Een iets uitgebreidere voorspelling krijgen we van Nicolas Roose van Noodweer Benelux. “We mogen zeker genieten van de zon, maar de komende weken blijft het wisselvallig. Dinsdag trekt er een regenzone over het hele land, in West-Vlaanderen zal het pas in de late namiddag weer beginnen opklaren. Maar het zal normaal gezien niet met bakken uit de lucht vallen, reken op grijs miezerweer”, aldus Nicolas.

“De winter was heel nat en herfstig omdat de vriestemperaturen uitbleven, maar dat wil niet per sé zeggen dat we ook een regenachtige lente zullen hebben. In het voorjaar – nu dus – probeert het weer zich te schikken, maar de hogedrukgebieden zijn zeer wispelturig. Dat kan goed uitdraaien zoals in 2020, maar dat kan ook wel eens dik tegenvallen. Wel wordt het vanaf woensdag ook in West-Vlaanderen zacht van temperatuur en is er steeds meer kans op zon, maar het is niet uitgesloten dat het nog af en toe eens goed kan regenen. De lente probeert dus een doorbraak te forceren, maar dat zal dus eerder tijdelijk zijn.”

The post Na regen komt zonneschijn? “Ja, maar niet voor heel lang” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Patrick De Clercq hangt na 42 jaar fototoestel aan de haak: “Geen schrik voor zwart gat”

Ruim 42 jaar kon je bij Patrick De Clercq terecht voor professionele fotografie. Daar is nu definitief een einde aan gekomen. We blikken terug op een indrukwekkende loopbaan. Zijn carrièrepad was er eentje van passie, toewijding en aanpassing aan de evoluerende technologieën binnen de fotografie. Schrik voor het zwarte gat heeft de natuurfanaat in hart en nieren alvast niet.

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

Jettie Pallettie stopt ‘Qu Sera Mi Vida’ in een feestelijk Nederlandstalig jasje met een knipoog naar ‘Crazy Frog’

Geen feestje zonder Jettie Pallettie, wereldberoemd in Vlaanderen met haar versies van o.a. ‘Ik Zit In Een Cafeetje’, ‘Hey Knul’ en ‘Hopeloos’. Samen met topproducer Waylon van der Heijden stak ze de Gibson Brothers-klassieker ‘Que Sera Mi Vida’ uit 1979 in een feestelijk Nederlandstalig jasje. Met plezier reisde de populaire Jettie Pallettie af naar de Goldfinger-studio’s aan de Spaanse Costa

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen Zandvoorde

Op 12, 13 en 14 juli is er in Zandvoorde door de plaatselijke Zwaantjes Roller Club de 56ste editie van de Flanders Grand Prix van Vlaanderen inline-speedskating. Er is in dat weekend ook de Cadet Challenge, het officieuze Europees kampioenschap voor die leeftijd. Vier leden van ZRC nemen eraan deel.
The post Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen

Lees meer »