LIVEBLOG TIRRENO-ADRIATICO. Wie knalt naar eerste leiderstrui in openingstijdrit? Vingegaard voorlopig derde

Terwijl in Frankrijk Parijs-Nice aan de gang is, gaat vandaag in Italië Tirreno-Adriatico van start met een individuele tijdrit van 10 kilometer in en rond Lido di Camaiore. Filippo Ganna is op papier de te kloppen man, of zet Jonas Vingegaard z’n zegereeks verder? Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Mikadoschool koestert grote (ver)bouwplannen: “Van renovatie bestaande klasjes tot nieuwe refter en klimaatspeelplaats”

Na twintig jaar geduldig wachten is er witte rook voor de ambitieuze (ver)bouwplannen in de Oeselgemse vestiging van de Mikadoschool. De Vlaamse overheid zet subsidies opzij voor de renovatie van enkele bestaande gebouwen en pompt geld in een nieuwe refter en klasjes. Als kers op de taart komt er een gloednieuwe klimaatspeelplaats waar de kinderen mee mochten over brainstormen.

Lees meer »

KFC Poperinge (2B) heeft nog steeds een perfect rapport: “Na het komende vierluik zijn we een stuk wijzer”

De sfeer is weer opperbest bij KFC Poperinge. Met 15 op 15 staan ze zes punten voor op de tweede. Toch blijven ze voorzichtig met het uitspreken van ambities. De komende weken volgen enkele serieuze testen, met zaterdag de trip naar VK Langemark-Poelkapelle.
The post KFC Poperinge (2B) heeft nog steeds een perfect rapport: “Na het komende vierluik zijn

Lees meer »

Cornelis viert honderdste verjaardag in Brugge

In de Residentie Ten Eeckhoute op de Garenmarkt in Brugge werd zaterdag de 100ste verjaardag gevierd van Cornelis Labeur. Hij werd op 28 september 1924 geboren in Sint-Agatha Berchem. Hij is van Nederlandse afkomst. Zijn hele familie Labeur woont in de provincies Zeeland en Noord-Brabant.
The post Cornelis viert honderdste verjaardag in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Risico op stormschade aan de kust door rukwinden: nummer 1722 geactiveerd

Het KMI heeft voor vanavond en morgen code geel afgekondigd voor rukwinden aan de kust. De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft daarom ook het tijdelijke nummer 1722 geactiveerd voor hulp bij niet-levensbedreigende situaties, zoals storm- en waterschade. Bij mogelijk levensbedreigende situaties kan er gebeld worden naar het noodnummer 112.

Lees meer »

Minstens zes doden bij nieuwe Israëlische aanval op centrum van Beiroet, ook twee Belgen gewond

Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt. Het gaat om de tweede aanval op Beiroet deze week. Het Israëlische leger heeft intussen ook een nieuw evacuatiebevel uitgevaardigd voor delen van het zuiden van de stad. Volg

Lees meer »

Politie houdt grote controleactie aan grens met Frankrijk: van De Panne tot Doornik

Langs de Belgisch-Franse grens heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een grootschalige controleactie tegen grensoverschrijdende criminaliteit gehouden. Er namen naast de federale politie ook tien lokale politiezones deel. Ook aan de Franse kant van de grens waren er acties.
The post Politie houdt grote controleactie aan grens met Frankrijk: van De Panne tot Doornik appeared

Lees meer »

“Hij zal herinnerd worden als sekssymbool en familieman”: acteur en zanger Kris Kristofferson (88) overleden

De Amerikaanse songwriter, zanger en acteur Kris Kristofferson, vooral bekend van zijn nummers ‘Me and Bobby McGee en ‘Help Me Make It Through the Night’, is zaterdag op het Hawaïaanse eiland Maui, waar hij woonde, overleden. Dat heeft zijn familie aan de Amerikaanse media laten weten. Hij speelde ook naast Barbara Streisand de hoofdrol in de blockbuster ‘A Star Is

Lees meer »

“Eeuwigdurende cruise” moet enkele uren na vertrek al terugkeren naar Belfast voor ‘papierwerk’

In de Noord-Ierse stad Belfast was maandagavond een “eeuwigdurende cruise” rond de wereld vertrokken. Eigenlijk had de trip vier maanden geleden al moeten beginnen, maar problemen met onder meer het roer en de aandrijving van het schip veroorzaakten vertraging. De passagiers zaten al die tijd in hotels en andere accommodaties in de stad. Gisteravond was het dan eindelijk zover, maar

Lees meer »