LIVEBLOG TIRRENO-ADRIATICO. Geen hoofdrol voor Uijtdebroeks, die in de regen reed: “Het was vloeken” – Ayuso met toptijd

Terwijl in Frankrijk Parijs-Nice aan de gang is, gaat vandaag in Italië Tirreno-Adriatico van start met een individuele tijdrit van 10 kilometer in en rond Lido di Camaiore. Jonas Vingegaard kreeg al een tikje van Juan Ayuso. Wie bedreigt de Spanjaard nog? Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Leon (5) heeft kanker, zusje Mia (3) onderging twee hartoperaties: “Het heeft geen zin om te piekeren”

Een jonge familie met twee zwaar zieke kinderen: soms is het leven een vieze brij. Zo ook voor het gezin van pediater Eline Hensels (32) uit Balen. Toen dochter Mia (3) voor de tweede keer herstelde van een openhartoperatie, vonden haar collega-artsen bij zoontje Leon (5) een hersentumor. Vorige maand kreeg hij zijn 70ste chemo. “Of de tumor ooit verdwijnt,

Lees meer »

Saym uit ‘Bake Off Vlaanderen’ lijdt aan “ingebeelde lelijkheid”: “Als ik in spiegel kijk, zie ik nog steeds dat pubergezicht vol acné”

Tijdens ‘Bake Off Vlaanderen’ lijkt hij een vrolijke energiebom, maar diep vanbinnen worstelt de 22-jarige Saym Sheikh met “monstertjes” in z’n hoofd. De Antwerpenaar met Pakistaanse roots lijdt aan ‘body dysmorphia’, ook wel ingebeelde lelijkheid genoemd. In dit interview vertelt de zoetebek hoe groot de impact van die aandoening is op z’n dagelijkse leven en welke weg hij heeft afgelegd

Lees meer »

Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product alleen redt het vaak niet”

Mathias Deswarte (35) en Lukas Costeur (38) kopen zich in bij Pilipili en zijn respectievelijk de nieuwe brand expert en creative director. Daarmee breidt het product design agency zijn expertise uit. “Naast product design bel je Pilipili voor alles van engineering tot marketing, tot de unboxing toe.”
The post Productontwerpbureau Pilipili breidt management én aanbod uit: “Een goed product

Lees meer »

‘Herbegrafenis’ in Kooigem: “Al is Kooigem hun niets waard, toch zijn we Kortrijks staart”

Op 3 december 1976 werd Kooigem symbolisch begraven, toen de kleine gemeente haar zelfstandigheid verloor door de fusie met Kortrijk. Zaterdag 12 oktober, bijna vijftig jaar later, organiseren de Kooigemnaren een ‘herbegrafenis’ van hun gemeente. Dat om vlak voor de lokale verkiezingen nog eens aandacht te vestigen op de staart van Kortrijk.
The post ‘Herbegrafenis’ in Kooigem: “Al is

Lees meer »

Minister-president Matthias Diependaele eet 7 tot 10 keer per week frietjes. Hoe ongezond is dat juist?

Dat Matthias Diependaele (45), onze kersverse minister-president, al eens graag een frietje steekt, was al langer geweten. Maar toen hij gisteren aan HLN liet weten dat hij zeven tot tien keer per week een portie verorbert, gingen bij voedingsexperte Sanne Mouha de alarmbellen af. “Dit is zéér ongezond. Ik raad hem dan ook een cold turkey aan.” Hoeveel keer per

Lees meer »

Slagerij en kaaswinkel Ranson viert 100ste verjaardag: “Met respect voor de stichters”

Slagerij Ranson, waar later ook een kaaswinkel bijkwam, viert haar honderdste verjaardag. Dat laten de huidige uitbaters van de zaak die in oktober 1924 werd opgericht, Valerie Derdaele (41) en Kristof Ranson (47), niet onopgemerkt voorbijgaan. “In het weekend van 4 en 5 oktober krijgen alle klanten proevertjes en een drankje van wijnbar Bota hier vlakbij.”
The post Slagerij

Lees meer »

Eerste Israëlische militair omgekomen bij offensief in Libanon – Israël verklaart VN-topman Antonio Guterres “persona non grata”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »

Geen smartphones en immense beveiliging: dochter van Michael Schumacher trouwt op Mallorca, maar was F1-legende zelf aanwezig?

De smartphones werden ingeleverd en de beveiliging was alomtegenwoordig. Op hun immens landgoed op Mallorca is Gina Schumacher (28), dochter van Michael Schumacher (55), afgelopen weekend in het huwelijksbootje gestapt. Een driedaagse volledig paparazzi-proof. En dus blijft misschien wel de belangrijkste vraag onbeantwoord: maakte ook het Formule 1-icoon het gebeuren mee?

Lees meer »