LIVEBLOG PARIJS-NICE. Renners zijn vertrokken: aangekondigde massasprint lijkt onvermijdelijk, of verrast er iemand?

Tijd voor de tweede etappe in Parijs-Nice. Een nagenoeg vlak parcours – op twee hellingen van derde categorie na in de openingsfase – leidt het peloton naar Montargis, waar de sprinters normaliter zullen strijden voor de dagzege. Wordt het twee op twee voor Olav Kooij na zijn zege van gisteren? En laat Remco Evenepoel zich opnieuw zien? Volg de rit in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Geliefde kleuterjuf Nadine wordt onwel op eerste schooldag en overlijdt twee dagen later: “Ze was de lijm op onze school”

Dorpsschool De Boomhut in het Limburgse Brustem is gehuld in een diepe rouw. Uitgerekend op de eerste schooldag werd kleuterjuf Nadine Vingerhoed (61) er onwel in de turnzaal, twee dagen later liet ze het leven. “Ze was de lijm die ons hier allemaal bijeen hield”, getuigen haar collega’s die haar liefdevol ‘ons moeke’ noemden. Zegt haar bedroefde echtgenoot al even

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Verstappen gefrustreerd na trage pitstop, Piastri aan de leiding

De Formule 1 zomerstop is achter de rug en na Zandvoort trekken de F1-piloten dit weekend naar het Italiaanse Monza, de thuishaven van Ferrari. Vorige week was Lando Norris (McLaren) duidelijk sneller dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en ook dit weekend pakte de Brit uit in de kwalificaties met een nieuwe pole-positie. Verstappen begint pas vanaf positie 7.

Lees meer »

Na kalmere jaren met gezin gaat Cath Luyten weer volop voor carrière: “Ik wou geen kind om het te laten opvoeden door een nanny”

Met ‘Café Congé’ blies Cath Luyten haar televisiecarrière nieuw leven in na een paar jaar in de luwte. Zij koost bewust om zich te concentreren op het moederschap. “Ik besef steeds meer dat we in het nu moeten leven”, vertelt Cath Luyten (47) in ‘Dag Allemaal’. Ze geniet in deze fase van haar leven volop van haar gezin, waardoor het

Lees meer »

“100 keer 100”: lange hitteperiode met 100 dagen van 100 graden Fahrenheit in Phoenix eist zware tol

Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona, gaat gebukt onder een extreem lange hitteperiode. De stad zit inmiddels aan 100 dagen waarbij het kwik minstens tot 100 graden Fahrenheit (37,8 graden Celsius) klom. In de schaduw, welteverstaan. Het vorige ‘record’ dateerde uit 1993 met 76 dagen en is inmiddels dus al even verbroken. Het aantal hittegerelateerde doden stijgt pijlsnel.

Lees meer »

Versmelten met je thuis

Mumbai, Cuba, de Mekong … Fotograferen is de confrontatie met een andere werkelijkheid aangaan. Soms botst die, soms matcht die. Maar de wereld intrekken lukt nu even niet, door een pijnlijke schouder.

Lees meer »

Speelt de krappe arbeidsmarkt de NMBS parten nu uitbreiding treinaanbod wordt uitgesteld? “Men is naïef geweest”

De beslissing van spoorwegmaatschappij NMBS om de tweede fase van de uitbreiding van het treinaanbod uit te stellen, laat bij velen een bittere nasmaak achter. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is boos en wil dat de beslissing wordt teruggedraaid. Bij de vakbonden is men niet verbaasd. Transporteconoom Thierry Vanelslander geeft toe dat het "een beetje sneu" is, maar ziet

Lees meer »

Zelfs VTM kan hem niet meer traceren: op zoek in Portugal naar fel omstreden Jelmont uit “B&B zoekt lief’

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Als er gasten zijn, kampeert

Lees meer »

Juliaan Laverge op zijn gemak bij FC Gullegem: “Ik speel weer in mijn achtertuin”

FC Gullegem opende het nieuwe seizoen met een 0-0-gelijkspel op Dikkelvenne. Zondag aan huis tegen het Oost-Vlaamse Voorde-Appelterre hopen de rood-witten hun trouwe supporters op een eerste overwinning te vergasten. “Dat moet kunnen”, kruist doelman Juliaan Laverge de vingers.
The post Juliaan Laverge op zijn gemak bij FC Gullegem: “Ik speel weer in mijn achtertuin” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo

Vakantieboerderij Hof Ter Lo had het voorbije weekend Vlaams minister voor Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Bejamin Dalle op bezoek. En het was een speciaal weekend voor de CD&V-minister, want hij vierde er vrijdag zijn 42ste verjaardag.
The post Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo appeared first on KW.be.

Lees meer »