LIVE GAZA. Israëlisch leger: “Grootste Hamas-tunnel tot nog toe vernietigd” – “Goede redenen om te geloven” dat Hamas slachtoffers verkrachtte, stelt VN

Vertegenwoordigers van Egypte, Hamas, Qatar en de Verenigde Staten onderhandelen vandaag in Caïro verder over een wapenstilstand in Gaza. De Egyptische zender ‘AlQahera News’ meldt dat er zondag “aanzienlijke vooruitgang” werd geboekt. Ondertussen roept een vertegenwoordiger van terreurbeweging Hamas in Libanon de Palestijnen juist op tot “confrontaties” met Israël tijdens vastenmaand ramadan. Daarnaast blijkt uit een nieuw rapport van de VN dat er “goede redenen zijn om te geloven” dat slachtoffers van de Hamas-aanval op 7 oktober verkrachtingen en groepsverkrachtingen hebben moeten ondergaan. Ook is de humanitaire hulp die het Belgisch leger boven de Gazastrook zal droppen, inmiddels onderweg. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Inzamelactie voor begrafenis Claudine Deschacht, die onwel werd op Club Brugge kampioenviering: “Onze blauwe engel met zwarte vleugels”

Claudine Deschacht (54) uit De Panne is afgelopen maandag overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding en trombose, nadat ze tijdens de kampioenenviering van Club Brugge op 27 mei onwel werd. Nu organiseert haar zus Kim een inzamelactie om Claudine een mooie afscheidsdienst te geven. “Claudine heeft drie weken lang in coma gelegen en daarna heeft ze iedere dag gestreden

Lees meer »

Verplichting om cash geld te aanvaarden wordt nog vaak met de voeten getreden: “Er zijn veel meer controles nodig”

De wettelijke verplichting dat je overal met cash geld moet kunnen betalen, wordt een half jaar na de invoering met grote regelmaat genegeerd of creatief omzeild. In heel wat restaurants, koffiebars en winkels – maar ook bij sommige overheden – kan je niet langer met cash geld betalen. “De controles moeten omhoog”, reageert Testaankoop.

Lees meer »

Hubert, die “niet bezig is met zichzelf”, voor Europese clash met Sociedad: “Zal pas heel tevreden zijn als we goed spelen én winnen”

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet geland in Eindhoven met 30-tal andere Belgen

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn geland in Nederland. Ze konden vandaag terug naar huis vertrekken vanuit Beiroet nadat ze er werden aangevallen in de nacht van woensdag op donderdag. Het duo zat aan boord van het militaire vliegtuig dat vanmorgen vanaf Vliegbasis Eindhoven richting Libanon vertrok, om onder meer Belgen en Nederlanders te repatriëren.

Lees meer »

Laura Lynn staat tijdens ‘Wild Wild West’ op Het Schlagerfestival in Hasselt: “Country en linedance leunen aan bij het schlagergenre”

Op 29 en 30 maart 2025, én ook op 5 april 2025 kan je terecht op ‘Wild Wild West’ op Het Schlagerfestival in Hasselt. Eén van de Vlaamse artieste die ook present zal zijn én de enige West-Vlaamse op het podium is Laura Lynn uit Ardooie. Ook Willy Sommers, Laura Lynn, De Romeo’s, Yves Segers, Bram & Lennert, Jo Vally

Lees meer »

Moeder reageert nadat haar zoon (13) slachtoffer wordt van homohaat: “Hij werd betast en bedreigd met een mes”

“Hij werd betast en uitgescholden voor vuile homo.” Een week nadat een jongen van 13 door een 16-jarige schoolgenoot werd bedreigd met een zakmes aan de Grote Markt in Beveren, wil zijn moeder anoniem het verhaal doen. “Mijn zoon heeft er nog nachtmerries van. Als moeder breekt je hart.” De dader werd ondertussen geplaatst in een gesloten jeugdinstelling.

Lees meer »